Cremă de lămâie cu sos de zmeură
Nevoie de o desert fără gluten și vegetarian? Crema de lămâie cu sos de zmeură ar putea fi o rețetă excelentă de încercat. Această rețetă face 8 porții cu 199 calorii, 8g de proteine, și 7g de grăsime fiecare. Pentru 63 de cenți pe porție, această rețetă acoperă 9% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă este plăcută de 1 gurmanzi și bucătari. Dacă aveți extract de vanillan, lapte, lămâi și alte câteva ingrediente la îndemână, îl puteți face. De la preparare la farfurie, această rețetă ia în jur 45 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 28%. Acest scor nu este atât de minunat. Încercați Pachete de piersici-zmeură cu sos de cremă de portocale, Pâine prăjită franceză umplută cu zmeură cu sos de cremă, și Rubarbă și gem de zmeură Roly-Poly cu sos de cremă de vanilie pentru rețete similare.
Instrucțiuni
1 Setați un suport la nivelul mediu al cuptorului și preîncălziți la 300 de grade.
Combinați laptele și zahărul într-o cratiță medie și bateți de mai multe ori pentru a amesteca. Aduceți amestecul la fierbere la foc mic până la mediu.
3 Folosiți un cojitor de legume pentru a îndepărta doar coaja galbenă de pe lămâi în fâșii mari. Nu includeți niciunul dintre miezul alb sub coajă, care ar conferi o aromă amară.
4 când laptele fierbe, scoateți-l de pe foc, adăugați coaja de lămâie și bățul de scorțișoară și lăsați să se absoarbă timp de 5 minute.
Combinați ouăle și vanilia într-un bol de amestecare și bateți bine, dar nu atât de repede încât ouăle să devină spumoase. Strecurați amestecul de lapte într-un recipient cu buze, cum ar fi o măsură de 4 căni, pentru a îndepărta fâșiile de coajă și bățul de scorțișoară.
Se toarnă laptele în amestecul de ouă într-un jet subțire, amestecând constant, dar nu rapid, pentru a evita crearea prea multă spumă.
7 După adăugarea laptelui, lăsați amestecul să se odihnească timp de 5 minute, apoi folosiți o lingură sau o lingură mare de bucătărie pentru a îndepărta orice spumă de pe suprafață.
Se toarnă amestecul în recipientul cu buze și se umple matrițele aproape până la vârf.
Așezați tigaia cu matrițe pe grătarul cuptorului și turnați imediat 3 până la 4 căni de apă caldă în tigaia din jurul matrițelor, astfel încât apa să vină cam la jumătatea părții laterale a fiecărei matrițe. Dacă matrițele se potrivesc bine în tigaie, poate fi necesar să scoateți una temporar pentru a avea loc să turnați în apă.
Coaceți cremele timp de aproximativ o oră sau până când sunt complet setate și nu mai sunt clătinate în centru.
Scoateți tigaia din cuptor și puneți-o pe un suport timp de 10 minute pentru a se răci. Apoi scoateți matrițele din tigaie și răciți-le complet la temperatura camerei. Înfășurați individual fiecare matriță în plastic și răciți până când intenționați să le serviți.
Serviți cremele în forme sau desfaceți-le în farfurii de desert. Pentru a se desface, introduceți vârful unui cuțit de tăiat la aproximativ 1/4 inch adâncime între matriță și cremă. Rulați cuțitul în jurul interiorului matriței pentru a slăbi partea superioară. Folosind vârful degetelor, ușurați partea superioară a cremei într-o parte, lăsând puțin aer în spațiul pe care îl creați între cremă și matriță. Inversați o farfurie de desert pe matriță, apoi inversați-o din nou. Ținând ferm atât matrița, cât și placa cu ambele mâini, ridicați și coborâți rapid teancul pentru a desface crema. Dacă nu iese ușor din matriță, repetați mișcarea de mai multe ori. Completați fiecare cremă cu câteva linguri de sos de zmeură.
Păstrați la frigider în orice moment. Puteți pregăti aceste creme cu o zi sau două în avans, dar nu le păstrați mai mult de 3 zile în total.
Înlocuiți coaja de 2 portocale și 1 lămâie mică pentru coaja de lămâie.
Deserturi Ușoare Perfecte
Retipărit cu permisiunea deserturilor ușoare perfecte: prăjituri fabuloase, prăjituri, plăcinte și multe altele făcute cu unt adevărat, zahăr, făină și ouă, Toate Sub 300 de calorii pe porție generoasă de Nick Malgieri și David Joachim. Fotografii de Tom Eckerle. Copyright 2006 de Nick Malgieri și David Joachim. Publicat de William Morrow, o amprentă a lui Harper