Crema de caramel
Rețeta Crème Caramel se poate face în aproximativ 1 oră și 35 de minute. Această rețetă vegetariană fără gluten și lacto ovo servește 4 și costă 92 de cenți per porție. O porție conține 187 de calorii, 5 g de proteine și 11 g de grăsimi. 54 de persoane au făcut această rețetă și ar face-o din nou. Vă este adus de Allrecipes. Este o rețetă ieftină pentru fanii mâncărurilor europene. Funcționează bine ca desert. Dacă aveți la îndemână coniac de portocale, lapte, zahăr și alte câteva ingrediente, îl puteți face. Luând în considerare toți factorii, această rețetă câștigă un scor de 26%, ceea ce este destul de rău. Creme Caramel, Creme Brulee, Pots de Creme, Caramel Crunch Ecleirs cu Burnt Caramel Pastry Creme și Crème Caramel sunt foarte asemănătoare cu această rețetă.
Instrucțiuni
Preîncălziți cuptorul la 325 de grade F. Pulverizați ușor 4 rezistente la căldură de 6,5 oz. ramekins cu spray de legume.
Puneți ramekins într-o tavă.
Pune 1/2 cană de zahăr într-o tigaie mică, grea și uscată, la foc mediu. Când zahărul începe să se topească pe margini, agitați ușor tigaia încontinuu, răsturnând zahărul, până se topește tot zahărul; nu folosiți ustensile pentru a amesteca. Când zahărul este complet topit și maro închis, scoateți tigaia de pe foc.
Turnați rapid cantități egale de sirop de caramel în cele 4 rame pregătite.
Puneti 1 ou si 3 galbenusuri intr-un castron cu un praf de sare si 1/4 cana zahar.
Bateți până când zahărul se dizolvă și amestecul devine spumos, aproximativ 1 minut.
Turnați crema fraiche în amestecul de ouă; adăugați laptele, vanilia și Grand Marnier.
Se amestecă până când ingredientele sunt complet amestecate.
Pune amestecul în ramekinele pregătite, umplându-le între 2/3 și 3/4.
Umpleți caserola cu apă fierbinte de la robinet pentru a ajunge la jumătatea părților laterale ale ramekinelor.
Puneți caserola pe grătarul din mijloc al cuptorului preîncălzit.
Coaceți până abia se întărește, 45 până la 50 de minute. Puteți începe să verificați starea de gătit după aproximativ 40 de minute.
Folosind clești, scoateți ramekinele din caserolă pe un grătar de răcire. Când sunt puțin calde, treceți un cuțit de tăiat ascuțit pe marginea fiecărei creme.
Pentru a deforma, acoperiți ramekinul cu o farfurie mică, apoi răsturnați. Răciți înainte de servire.
Vin recomandat: Cremă Sherry, Port, Tempranillo, Moscato Dasti, Grenache, Albarino
Crem Sherry, Porto și Tempranillo sunt alegeri excelente pentru Creme Caramel. O regulă comună de asociere a vinurilor este să vă asigurați că vinul este mai dulce decât mâncarea. Deserturile delicate se potrivesc bine cu Moscato d'Asti, deserturile cu nuci cu crema de sherry, iar deserturile cu caramel sau ciocolata se potrivesc bine cu porto. Un vin pe care l-ați putea încerca este Billecart-Salmon Blanc de Blancs Grand Cru. Are 4,7 din 5 stele și o sticlă costă aproximativ 80 de dolari.
![Billecart-Somon Blanc de Blancs Grand Cru]()
Billecart-Somon Blanc de Blancs Grand Cru
Spuma fină de bule delicate însoțește elegant strălucirile culorii sale aurii. Un cuvée care te va surprinde prin intensitatea sa pura a aromelor de fructe uscate, migdale si alune proaspete amestecate cu cele din fructe cu pulpa alba. Senzația de cremoasă a bulei asociată aromelor de brioșă cu unt și aromelor minerale. Finisaj persistent cu o dulceață proaspătă și elegantă. Această sticlă grozavă va face o căsătorie perfectă cu caviar sau stridii fine, dar și cu pește și fructe de mare la grătar.