Creier prăjit
Creierul prăjit ar putea fi doar garnitura pe care o căutați. Această rețetă pescatariană servește 6 și costă $1.58 pe portie. O porție conține 1572 calorii, 8g de proteine, și 170g de grăsime. 1 persoană a considerat că această rețetă este delicioasă și satisfăcătoare. Mergeți la magazin și ridicați ulei de măsline extravirgin, frunze de dafin, mărar și alte câteva lucruri pentru a-l face astăzi. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 40 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 36%. Acest scor nu este atât de spectaculos. Încercați Creier De Miel Prăjit, Pește Prăjit Adânc, și Cannoli Prăjiți pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Aduceți o oală de 2 litri de apă pentru a fierbe și adăugați usturoiul, boabele de piper și ierburile. Se fierbe timp de 15 minute. Apoi coborâți ușor creierul în oală și fierbeți timp de 6 minute.
Scoateți creierul cu o lingură cu fante și lăsați să se răcească. Când creierul este rece și ferm, separați lobii în bucăți de 2 inci.
Între timp, pregătiți 3 boluri cu făina, oul bătut cu lapte și pesmetul.
Se încălzește uleiul la 350 F.
Rulați fiecare segment de creier în făină, apoi acoperiți-l în amestecul de ouă, apoi acoperiți-l în pesmet. Prăjiți creierul până când sunt maronii aurii și crocanți, aproximativ 3 minute.
Se scurge pe prosoape de hârtie și se servește imediat cu sos verde.
Pentru a face sos verde: tocați mărunt ierburile și amestecați cu hamsiile, usturoiul și caperele.
Adăugați suficient ulei de măsline, astfel încât amestecul să fie spoonabil, dar să nu curgă. Se condimentează cu piper negru.