Cotlet de miel libanez cu salată de lămâie
Reteta cotlet de miel libanez cu salata de lamaie este gata în aproximativ 35 de minute și este cu siguranță un uimitor fără gluten și vegan opțiune pentru iubitorii de mâncare orientală middl. Această rețetă face 4 porții cu 154 calorii, 4G de proteine, și 11g de grăsime fiecare. Pentru $2.43 pe portie, această rețetă acoperă 19% necesarul zilnic de vitamine și minerale. 1 persoană a încercat și i-a plăcut această rețetă. Nu multor oameni le-a plăcut foarte mult această garnitură. Un amestec de baharat, ulei de măsline, frunze de mentă și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 90%. Acest scor este uimitor. Rețete similare sunt Cotlete De Miel Cu Fasole Verde Libaneză, Cotlet De Miel Cu Bulgur De Lămâie, și Kefta De Miel Libanez (Kabobs De Miel).
Instrucțiuni
Radeți 2 lingurițe de coajă de la 1 lămâie. Tăiați capetele ambelor lămâi, apoi stați lămâile pe o parte tăiată și tăiați coaja, inclusiv miezul alb, din lămâi cu un cuțit ascuțit (aruncați coaja).
Tăiați segmentele fără membrane, apoi tăiați segmentele transversal în bucăți de 1/4 inch. Aruncați ușor segmentele de lămâie cu zahărul într-un castron și amestecați 2 linguri de ulei.
Lăsați să stea la temperatura camerei 10 minute pentru ca aromele să se dezvolte.
Se toacă și se toacă usturoiul într-o pastă cu 1/2 linguriță de sare, apoi se amestecă împreună cu baharat, coaja rasă, uleiul de lingură rămas și 1/2 linguriță de piper. Frecați toate Cotletele de miel.
Aruncați salata verde și menta cu amestec de lămâie.
Pregătiți grătarul pentru gătit la căldură directă pe cărbune mediu-fierbinte (căldură medie-mare pentru gaz); vezi procedura de grătar.
Cotlete de grătar, întorcându-se o dată, aproximativ 6 minute în total pentru mediu-rar.
Se transferă pe o farfurie și se lasă să se odihnească, acoperit slab, 5 minute.
Serviți cotletele cu salată.
* Vă puteți face propriul baharat măcinând câte 1 linguriță de cuișoare întregi, semințe de chimen, Maras sau piper de Alep și un băț de scorțișoară de 3 inci (rupt în jumătate) într-o râșniță electrică de cafea/condimente până la măcinat fin. * Cotletele pot fi gătite într-o tigaie fierbinte cu 2 arzătoare cu ulei la foc mediu-mare, rotind o dată, aproximativ 6 minute.* Amestecul de lămâie se menține la temperatura camerei 2 ore. Aruncați cu salată și mentă chiar înainte de servire.