Compot de pere și șofran
Compotul de pere și șofran este un fără gluten, fără lactate, lacto ovo vegetarian și vegan rețetă cu 8 porții. O porție conține 115 calorii, 1g de proteine, și 2G de grăsime. Pentru 34 de cenți pe porție, această rețetă acoperă 2% necesarul zilnic de vitamine și minerale. 22 de persoane s-au bucurat că au încercat această rețetă. Acesta funcționează cel mai bine ca un sos, și se face în aproximativ 25 minute. Mergeți la magazin și ridicați cățelul de usturoi plin, șalota, uleiul de măsline și alte câteva lucruri pentru a-l face astăzi. Acesta este adus la tine de BBC Good Food. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 19%. Acest scor nu este atât de spectaculos. Rețete similare sunt Compot De Prune De Șofran, Prăjituri cu șofran cu compot de lămâie-smochine, și Compot De Pere.
Instrucțiuni
Top și coadă perele, apoi coaja. Împărțiți și tăiați miezurile, apoi tăiați-le în bucăți mici.
Într-o tigaie medie, sotati șalota, ghimbirul și usturoiul în ulei timp de aproximativ 3 minute, apoi zdrobiți șofranul și gătiți timp de 1 min. Introduceți zahărul și gătiți la foc mediu până începe să se caramelizeze ușor (dați tigaiei un shake bun și amestecați dacă începe să se aglomereze). Deglazați amestecând în oțet și gătiți timp de un minut până se absoarbe.
Se amestecă aproximativ 100 ml apă rece și se aduce la fierbere.
Adăugați perele și fructele uscate cu puțin condiment și amestecați ușor. Gatiti la foc mediu timp de 3-5 minute pana se inmoaie (lungimea de gatit va depinde de maturitatea perelor).
Scoateți și răciți. Se va păstra la frigider timp de 3 zile.