Clătite de hrișcă cu Ricotta cu miere și prune saut
Reteta de clatite de hrisca cu Ricottan miere si prune saut este gata în aproximativ 45 de minute și este cu siguranță un remarcabil vegetarian opțiune pentru iubitorii de mâncare mediteraneană. O porție conține 135 calorii, 4G de proteine, și 5g de grăsime. Pentru 45 de cenți pe porție, această rețetă acoperă 4% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă servește 12. Această rețetă de la Epicurious are 1 fani. Doar câtorva oameni le-a plăcut foarte mult această masă de dimineață. Dacă aveți ml lapte, unt, ouă și alte câteva ingrediente la îndemână, îl puteți face. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 16%. Acest scor nu este atât de extraordinar. Rețete similare includ Clătite de hrișcă cu mere Sotate și brânză Gruyulincrucrore, Terci de orz cu prune cu miere, și Hrisca CR amperpes.
Instrucțiuni
Bateți făinurile, sarea, laptele, Zara, untul și ouăle împreună într-un castron mare până când sunt foarte netede. Pentru a economisi puterea brațului, puteți amesteca ingredientele într-un blender.
Lăsați aluatul să stea cel puțin 1 oră la temperatura camerei și până la 1 zi la frigider.
Frecați o mică bucată de unt (1/2 lingură sau cam așa ceva) pe fundul unei tigaie antiaderentă de 9 sau 10 inci sau a unei tigaie saut la foc mediu și așteptați până se topește complet. (Prea mult unt va face pentru o crep umed.)
Se toarnă 1/4 cană de aluat în tigaia fierbinte și se înclină într-o mișcare circulară pentru a se asigura că aluatul se întinde într-un strat uniform. Gatiti la foc mic pana cand marginile incep sa se indeparteze de tigaie, aproximativ 2 minute. Folosind o spatulă antiaderentă, răsturnați cu grijă și gătiți cealaltă parte până se rumenesc, aproximativ 1 minut.
Așezați crepa pe o farfurie mare și repetați până când ați trecut prin tot aluatul (este în regulă să stivuiți crepele pe farfurie). Dacă tigaia creponată începe să se usuce prea mult, adăugați încă un pic de unt. Am tendința de a găti aceste repede în timp ce prunele sunt saut și asambla-le chiar atunci, dar dacă sunteți pe chat cu prietenii și de a lua timp, păstrați clătite finite, neumplute cald într-un cuptor de 200 F până când sunt gata pentru a asambla.
Pentru a călca prunele: într-o cratiță medie la foc mediu, topiți uleiul de cocos.
Adăugați vanilia și mierea, rotiți tigaia astfel încât să se combine cu uleiul de cocos, apoi adăugați prunele. Saut până la suculent și cald, 2 până la 3 minute.
Pentru a asambla: pentru fiecare crep, pliați ușor creponul în sferturi (pliați în jumătate, apoi din nou în jumătate) și dollop 1 până la 2 linguri de Ricotta cu miere și câteva prune saut. Finalizați cu un strop generos de miere.
Faceți înainte: puteți găti crepele și le puteți păstra la frigider, stivuite între bucăți de hârtie cerată sau pergament, timp de până la 3 zile. De asemenea, le puteți congela până la 3 luni, lăsând crepele să se răcească complet, înfășurându-le bine în folie de plastic și plasându-le într-un recipient etanș. Pentru a reîncălzi, așezați-le într-un vas de copt din sticlă sau într-o farfurie acoperită cu folie de aluminiu.
Se încălzește într-un cuptor de 250 de grade F până se încălzește.
Aceste crepe funcționează în orice anotimp. Schimbați prunele cu fructe de piatră vara sau pere și afine iarna. Pentru un brunch mai decadent, am folosit mascarpone subțiat cu doar puțin iaurt grecesc ca topping în loc de ricotta. Alternativ, încercați o lingură de alune de ciocolată neagră
Întindeți sau, pentru o umplutură jammy, încercați compot de cireșe de caise sau gem rapid de rubarbă de căpșuni. Pentru o opțiune savuroasă, faceți împachetări umplute cu verdeață și cereale.
Retipărit cu permisiunea de la Whole-Grain Mornings: New Breakfast Recipes to Span the Seasons de Megan Gordon. Copyright 2013 de Megan Gordon; fotografii copyright 2013 de Clare Barboza. Publicat de Ten Speed Press, o amprentă a Crown Publishing Group, o divizie a Random House, Inc.Megan Gordon este scriitoare de alimente și dezvoltator de rețete; scrie regulat pentru The Kitchn și pe propriul blog, a sweet Spoonful. Lucrările sale au apărut în numeroase reviste naționale, inclusiv Better Homes and Gardens și publicațiile comestibile. Megan deține și conduce o companie granola din Seattle, Marge, care este distribuită la nivel național și a fost recunoscută de Wall Street Journal și Sunset magazine.