Citrus-salvie friptură de curcan cu sos: mulțime mare
Îți urmărești silueta? Această rețetă vegetariană are 83 calorii, 2G de proteine, și 5g de grăsime pe porție. Această rețetă servește 10 și costă 41 de cenți pe porție. Poate fi savurat oricând, dar este deosebit de bun pentru Ziua Recunostintei. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 4 ore. 1 persoană a încercat și i-a plăcut această rețetă. Un amestec de coajă de lămâie, făină, frunze de salvie și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 14%. Acest scor este destul de rău. Rețete similare includ Piept de curcan prăjit cu citrice-salvie cu sos: mulțime mică, Parmezan-curcan prăjit cu salvie cu sos de salvie, și Friptură de curcan cu sos de salvie.
Instrucțiuni
Se încălzește cuptorul la 425 F cu suportul în poziția cea mai joasă. Aruncați orice exces de grăsime din interiorul cavității curcanului. Se usucă în interior și în exterior.
Amestecați untul, Salvia, coaja de lămâie, 1 linguriță de sare și 1/2 linguriță de piper într-un castron mic. Radeți suficientă coajă din portocală pentru a măsura 1 linguriță și adăugați la amestecul de unt. Sfert portocaliu pe lungime și rezervă.
Începând de la cavitatea gâtului (mai mică), glisați ușor un deget arătător între piele și carnea sânului pentru a slăbi pielea (aveți grijă să nu rupeți pielea). Împingeți amestecul de unt uniform sub piele pe ambele părți ale sânului și frecați pielea din exterior pentru a distribui uniform untul.
Presărați 1 linguriță de sare și 1/4 linguriță de piper în cavitățile de curcan.
Umpleți cavitatea gâtului (cavitate mai mică) cu câteva pene portocalii și ceapă, apoi pliați pielea gâtului sub corp și fixați-o cu frigarui metalice.
Umpleți cavitatea mai mare cu ceapa rămasă și pene portocalii, apoi legați betisoarele împreună cu șnurul de bucătărie și puneți aripile sub corp.
Puneți curcanul pe raft în tigaie și presărați pielea peste tot cu 1 1/2 lingurițe de sare (dacă utilizați un curcan kosher, consultați nota bucătarilor) și 1/2 linguriță de piper.
Adăugați 1 cană de apă în tigaie și prăjiți curcanul 30 de minute la 425 F.
Reduceți temperatura cuptorului la 350 de grade F. Rotiți curcanul la 180 de grade și prăjiți 30 de minute. Rotiți din nou curcanul cu 180 de grade și ungeți cu sucuri de tigaie. Îndepărtați curcanul cu folie și continuați să prăjiți, rotind și ungând cu sucuri la fiecare 30 de minute (dacă tigaia devine complet uscată, adăugați 1/2 cană de apă) până când un termometru citit instantaneu introdus în partea cărnoasă a coapselor și în partea cea mai groasă a sânilor (testați ambele părți, aproape, dar fără a atinge osul) înregistrează cel puțin 165 de kilometri F, cu aproximativ 1 1/2 până la 2 ore mai mult. (Timpul Total de prăjire va fi de 2 1/2 până la 3 ore.)
Înclinați cu atenție Turcia, astfel încât sucurile din cavitatea mare să intre în tigaie.
Transferați curcanul într-un platou, rezervând sucuri în tigaie.
Lăsați curcanul să stea, neacoperit, 30 de minute. Aruncați ceapa și portocalele din cavitatea mare și așteptați să aruncați ceapa și portocalele în cavitatea mai mică până când acestea sunt accesibile în timpul sculptării.
Turnați sucurile de tigaie printr-o sită cu ochiuri fine într-o măsură de sticlă de 2 litri (nu curățați tigaia de prăjire), apoi îndepărtați și aruncați grăsimea. (Dacă utilizați un separator de grăsime, turnați sucurile de tigaie prin sită în separator și lăsați să stea până când grăsimea se ridică la vârf, 1 până la 2 minute. Turnați cu grijă sucurile de tigaie din separator în măsură, aruncând grăsimea.)
Poziționați tigaia de prăjire pe 2 arzătoare, apoi adăugați 1 cană de apă și deglazați tigaia de prăjire fierbând la foc mare, amestecând și răzuind bucăți maro, 1 minut.
Se toarnă prin sită în măsură care conține sucuri de tigaie.
Adăugați suficient stoc de curcan în sucurile de tigaie pentru a aduce în total 4 căni (dacă stocul este congelat, încălziți pentru a lichefia).
Topiți untul într-o cratiță grea de 3 litri la foc mediu-mic și amestecați în făină. Gatiti roux, amestecand, 3 minute.
Adăugați amestecul de stoc într-un flux, șoptind constant pentru a preveni cocoloașele, apoi aduceți la fierbere, șoptind ocazional. Se amestecă orice suc de curcan acumulat pe platou și se fierbe, amestecând ocazional, 5 minute. Condimentează sosul cu sare și piper.
•Dacă utilizați un curcan kosher, reduceți sarea presărată pe piele la 1 linguriță.