Cina de duminică: usturoi și caracatiță de măsline
Nu puteți avea niciodată prea multe rețete de feluri principale, așa că încercați cina de duminică: usturoi și caracatiță de măsline. O porție conține 623 calorii, 18g de proteine, și 26g de grăsime. Această rețetă fără lactate servește 4 și costă $ 4.06 pe portie. 1 persoană a fost impresionată de această rețetă. De la preparare la farfurie, această rețetă ia în jur 3 ore. Dacă aveți la îndemână lămâie, pătrunjel, paste și alte câteva ingrediente, o puteți face. Pentru a consuma uleiul de măsline, puteți urma acest fel principal cu Parfait de banane, Granolan și iaurt sotate ca desert. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 72%. Acest scor este bun. Încercați Duminică Cina Sandwich-Uri, Cina De Duminică: Jambalaya, și Cina De Duminică: Pierogies pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Puneți caracatița, cățelele de usturoi, pătrunjelul, boabele de piper și lămâia în capacul vasului cu apă rece și aduceți la foc mic. Gatiti pana cand caracatita este frageda si pielea provine usor din carnea alba ferma. În funcție de grosimea tentaculelor de caracatiță, acest lucru poate dura între 1-1 1/2 ore.
Odată ce caracatița este fragedă, scoateți din oală cu clești și aruncați lichidul și ingredientele rămase. Rezervați până când se răcește suficient pentru a se descurca.
Stropiți tigaia mare cu ulei de măsline și încălziți până la sclipire.
Adăugați ceapa și gătiți până se înmoaie, apoi adăugați usturoiul. Gatiti pana cand usturoiul incepe sa capete culoare.
Scoateți roșiile din lichid și adăugați la ceapă și usturoi, zdrobind fiecare roșie în mâini înainte de a o adăuga. Se fierbe până când sosul începe să se îngroașe, aproximativ 15 minute.
Adăugați fulgi de ardei roșu și condimentați după gust cu sare și piper.
Odată ce caracatița este suficient de rece pentru a fi manipulată, scoateți ușor din carne cu atenție cu degetele sau folosind un prosop de hârtie. Separați tentaculele unul de celălalt și tăiați capul în fâșii.
Stropiți caracatița cu ulei de măsline și presărați sare și piper, încălziți tigaia la grătar până la fumat și puneți caracatița pe grătar, gătiți până abia începe să se încarce, aproximativ 7 minute.
Dacă serviți cu paste, gătiți pastele și aruncați cu sos de roșii și serviți acoperit cu caracatiță carbonizată. Sau, dacă serviți cu pâine, puneți sosul de paste în vasul de servire, acoperiți cu caracatiță carbonizată și serviți cu pâine feliată carbonizată pe grătar.