Chutney de mere și struguri
Nu puteți avea niciodată prea multe rețete de condimente, așa că încercați chutney de mere și struguri. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 10g de proteine, 4G de grăsime, și un total de 2744 calorii. Această rețetă servește 1. Pentru $ 8.97 pe portie, această rețetă acoperă 35% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă de la BBC Good Food necesită semințe de chimen, struguri, mere și ardei iute. Este o opțiune bună dacă urmați un fără gluten, fără lactate, lacto ovo vegetarian și vegan dieta. 10 persoane au considerat că această rețetă este aromată și satisfăcătoare. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 1 oră și 10 minute. Luând în considerare toți factorii, această rețetă câștigă un scor spoonacular de 88%, care este minunat. Rețete similare sunt Chutney De Struguri, Chutney De Struguri De Ghimbir, și Chutney De Struguri Prăjiți.
Instrucțiuni
Prăjiți semințele de chimen și coriandru într-o tigaie uscată până când sunt aromate. Se răstoarnă într-un mortar și se macină grosier cu pistilul. Prăjiți semințele de muștar în aceeași tigaie până când încep să apară, apoi adăugați la celelalte condimente. Răsturnați condimentele într-o tigaie mare cu ardei iute, ceapă, ghimbir și oțet. Se aduce la fierbere, apoi se fierbe timp de 10 minute până când ceapa se înmoaie.
Adăugați merele tocate, strugurii, zahărul și 1 linguriță de sare și aduceți la fierbere, amestecând. Se fierbe tare, amestecând din când în când, timp de aproximativ 15-25 de minute până când amestecul este gros și pulpos.
Oală în borcane sterilizate calde (vezi vârful, mai jos), sigiliu și etichetă. A se păstra într-un loc răcoros și uscat timp de până la 1 an.