Catifea de ciocolată a lui Gordon
Catifea de ciocolată a lui Gordon este o fără gluten garnitură. O porție conține 370 calorii, 5g de proteine, și 26g de grăsime. Pentru $1.4 pe portie, această rețetă acoperă 10% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă servește 6. Un amestec de ciocolată, fulgi de migdale, zahăr tos și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de gustoasă. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 1 oră. 52 de persoane au fost impresionate de această rețetă. Acesta este adus la tine de BBC Good Food. În general, această rețetă câștigă o scor destul de bun spoonacular de 58%. Utilizatorilor cărora le-a plăcut această rețetă le-a plăcut și Cupcakes din catifea roșie cu glazură de ciocolată albă {Red Velvet Week}, Salata de quinoa a lui Gordon Ramsay, și Gordon ' s Restaraunt Fritters de anghinare.
Instrucțiuni
Pentru mousse-ul de ciocolată neagră, rupeți ciocolata într-un castron mare rezistent la căldură, așezat peste o tigaie cu apă care fierbe ușor și încălziți până se topește.
Scoateți și răciți la temperatura camerei.
Între timp, puneți gălbenușurile de ou, zahărul și 3 lingurițe de apă rece într-un castron mare (apa slăbește amestecul și îl oprește să devină prea gros). Folosind un tel electric de mână, bateți până la o spumă groasă, galben pal, care ține o urmă atunci când bătăile sunt ridicate, aproximativ 2-3 minute. Aceasta se numește sabayon.
ACUM bateți smântâna și laptele împreună într-un alt castron, folosind un tel mare cu balon, dacă este posibil (deci este mai puțin probabil să bateți în exces). Bate până când amestecul începe să devină spumos și deține o formă moale dont overbeat.
Când ciocolata topită are aceeași temperatură cu sabayonul și frișca, turnați sabayonul ușor în ciocolata răcită și, folosind o spatulă de plastic, împăturiți cele două împreună până se amestecă complet. Introduceți ușor frisca în amestecul de sabayon de ciocolată și, folosind o lingură mare de metal, pliați ușor împreună folosind o acțiune de opt cifre. Nu vă faceți griji dacă aveți câteva pete albe, este mai bine decât amestecul excesiv. Răciți în timp ce faceți baza.
Rupeți napolitanele într-un castron și, folosind vârful unui sucitor, zdrobiți aproximativ (nu prea fin).
Topiți ciocolata albă ca înainte, apoi amestecați în napolitane zdrobite.
Cojiți mango folosind un cuțit ascuțit.
Împărțiți jumătate din amestecul de bază de ciocolată albă între șase pahare mici. Lipiți trei felii de mango pe partea laterală a fiecărui pahar. apoi pipetați mousse-ul folosind o pungă de conducte prevăzută cu o duză largă simplă, de aproximativ 2 cm (sau folosiți o lingură) pentru a umple o treime din pahar. Lingura într-un alt strat de amestec de bază de ciocolată albă și se repetă cu ultima mousse. Împrăștiați câteva migdale fulgi deasupra. Se răcește timp de o oră sau două, până când este setat.