Cartofi dulci cu glazură picantă și ananas
Cartofii dulci și ananasul glazurat picant ar putea fi o rețetă bună pentru a vă extinde cutia de rețete de garnitură. Această rețetă servește 12 și costă 41 de cenți pe porție. Îți urmărești silueta? Această rețetă fără gluten și fără lactate are 135 calorii, 2G de proteine, și 3G de grăsime pe porție. Această rețetă de la Allrecipes are 1 fani. Dacă aveți la îndemână zahăr, apă, scorțișoară măcinată și alte câteva ingrediente, îl puteți face. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 1 oră. În general, această rețetă câștigă o nu atât de remarcabil scor spoonacular de 29%. Rețete similare includ Cartofi dulci cu glazură picantă și ananas, Aragaz lent Pui dulce și acru cu ananas și ardei gras, și Șuncă glazurată dulce și picantă.
Instrucțiuni
Preîncălziți cuptorul la 350 grade F (175 grade C).
Așezați cartofii dulci într-o cratiță cu suficientă apă pentru a acoperi.
Adăugați 2 linguri de scorțișoară; se aduce la fierbere; gatiti 7-10 minute; scurgere.
Se amestecă împreună 1/2 cană de zahăr brun și piper cayenne într-un castron mic. Așezați feliile de slănină într-un vas de copt.
Presărați amestecul de zahăr brun peste slănină.
Gatiti slanina la cuptor pana cand slanina este crocanta, aproximativ 10 minute.
Așezați slănina pe o farfurie tapetată cu prosoape de hârtie pentru a se scurge, rezervând lichidul din vas. Schimbați setarea cuptorului la fiert.
Turnați sucul de ananas rezervat într-o cană de măsurare. Umpleți cana cu apă pentru a măsura 1 cană în total.
Se toarnă amestecul într-o tigaie și se pune la foc mediu. Se amestecă zahărul, 1/4 cană de zahăr brun și 2 lingurițe de scorțișoară. Gatiti pana cand volumul lichidului s-a redus la aproximativ jumatate.
Adăugați ananasul și cartofii dulci scursi. Gatiti si amestecati pana cand cea mai mare parte a lichidului este absorbita.
Transferați amestecul într-o caserolă rotundă de 2 litri. Zdrobiți slănina scursă deasupra vasului.
Se toarnă lichidul rezervat din vasul de slănină deasupra vasului.
Așezați vasul sub broiler până când zahărul deasupra se caramelizează, 2 până la 3 minute.