Carne de vită Carbonnade și tocană de bere
Carnea de vită Carbonnade și tocană de bere ar putea fi o rețetă bună pentru a vă extinde repertoriul principal. Această rețetă servește 6 și costă 3,63 USD pe porție. O porție conține 683 calorii, 55g de proteine, și 39G de grăsime. 1207 de persoane au considerat că această rețetă este gustoasă și satisfăcătoare. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 3 ore și 45 de minute. Această rețetă de la Simply Recipes necesită bere belgiană, sare și piper, unt și cimbru. Este perfect pentru Ziua Tatălui. Luând în considerare toți factorii, această rețetă câștigă un scor spoonacular de 0%, ceea ce este foarte rău (dar totuși fixabil). Încercați Crock Pot Carne de vită și bere Carbonnade, Carbonadă De Vită, și Carbonnada Belgiană De Vită pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Se rumeneste carnea de vita: se usuca carnea de vita cu prosoape de hartie, apoi se condimenteaza bine cu sare si piper. Pe aragaz, încălziți 2 linguri de unt într-un cuptor olandez mare, cu fund greu, la foc mediu-mare, până când este fierbinte, aproape fumând.
Lucrând în loturi, rumeniți carnea, fără a amesteca, aproximativ 3 minute pe fiecare parte (nu amestecați, dați cărnii posibilitatea de a se rumeni bine).
Transferați carnea de vită rumenită într-un castron separat.
Adăugați 2 linguri de unt în cuptorul olandez; reduceți focul la mediu.
Adăugați ceapa și 1/2 linguriță de sare; gatiti pana se rumenesc ceapa, aproximativ 15 minute.
Adăugați făină și amestecați până când ceapa este acoperită uniform și făina se rumeneste ușor, aproximativ 2 minute.
Se amestecă bulionul, răzuirea fundului tigaiei pentru a slăbi bucățile rumenite; se amestecă bere, cimbru, dafin, carne de vită rumenită cu oricare dintre sucurile acumulate și sare și piper după gust. Creșteți căldura la mediu-mare și aduceți la foc mic. Reduceți căldura la minim, acoperiți parțial, lăsați să gătească 2-3 ore până când carnea de vită este fragedă cu furculița. (Alternativ, se poate găti în cuptor la 300 F.)
Se amestecă ocazional, răzuind orice se lipeste de fundul tigaiei.
Cu aproximativ o jumătate de oră înainte de a termina de gătit, adăugați muștarul și zahărul brun. Reglați condimentele după gust.
Serviți: aruncați cimbru și frunze de dafin. Reglați condimentele cu sare și piper după gust și serviți. Poate servi simplu, cu cartofi, peste tăiței sau peste cartofi prăjiți.
Orice bere pe care ați folosit-o la gătit face un acompaniament excelent de băutură la tocană.
Vin recomandat: Cabernet Sauvignon, Chablis, Malbec
Cabernet Sauvignon, Chablis și Malbec sunt alegerile mele de top pentru tocană. Vinurile roșii pline de corp precum malbec și cabernet Sauvignon sunt acompaniamentul perfect pentru tocană de vită. Tocanita de pește necesită probabil un vin alb, cum ar fi chablis. Un vin pe care l-ați putea încerca este Scarecrow M. Etain Cabernet Sauvignon (etichetă scuffed). Are 4,9 din 5 stele și o sticlă costă aproximativ 350 de dolari.
![Sperietoare M. Etain Cabernet Sauvignon (etichetă scuffed)]()
Sperietoare M. Etain Cabernet Sauvignon (etichetă scuffed)
Aromatic, vinul prezintă tonuri foarte frumoase, strălucitoare de cireșe, zmeură și afine, alături de scoarță de scorțișoară, ceai condimentat și vanilie. La intrare vinul este moale și corpolent, iar Palatul prezintă o continuitate a texturii de la început până la sfârșit. Arome de afine calde și afine proaspete, un indiciu de anason și o notă de bază de cacao toate se îmbină într-un finisaj integrat care afișează textura satinului greu.