Caramel acoperit cu ciocolată cu semințe de dovleac și sare de mare
Caramelul acoperit cu ciocolată cu semințe de dovleac și sare de mare este un fără gluten și prietenos cu FODMAP garnitură. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 10g de proteine, 82G de grăsime, și un total de 1191 calorii. Pentru $2.66 pe portie, această rețetă acoperă 19% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă servește 3. 1 persoană a făcut această rețetă și ar face-o din nou. Un amestec de ciocolată dulce-amăruie, semințe de dovleac, sare și o mână de alte ingrediente sunt tot ce trebuie pentru a face această rețetă atât de aromată. De la preparare la farfurie, această rețetă ia în jur 2 ore. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 39%. Acest scor nu este atât de remarcabil. Încercați Caramele Acoperite Cu Ciocolată, Caramel De Migdale Acoperit Cu Ciocolată, și Caramele Covrig Acoperite Cu Ciocolată pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Tapetați o tigaie mare cu hârtie pergament.
Puneți tigaia pe o suprafață plană și protejați suprafața—deoarece caramelul este zahăr gătit la o temperatură ridicată—cu un trivet sau un prosop dedesubt. Într-o cratiță mică, combinați untul, zahărul și 2 linguri de apă (având grijă să nu obțineți zahăr pe părțile laterale ale cratiței, unde se poate cristaliza) și aduceți la fierbere la foc mediu-mare, amestecând până când zahărul se dizolvă. Se fierbe amestecul, amestecând continuu, până când capătă o culoare frumoasă de caramel (aproximativ 295 km f pe un termometru cu bomboane), aproximativ 7 minute. Scoateți imediat de pe foc.
Adăugați sarea și amestecați pentru a combina, apoi adăugați vanilia și amestecați pentru a combina. Aveți grijă: amestecul este foarte fierbinte și va pulveriza. Turnați imediat caramelul pe tigaia tapetată cu hârtie pergament și, cu o spatulă rezistentă la căldură, întindeți–l rapid într-un strat uniform aproape până la margini. (Acest lucru este foarte fierbinte, așa că rezistați tentației de a lipi un deget în el.)
Lăsați să se răcească complet.
Temperează ciocolata. Aduceți 2 centimetri de apă la foc mic într-o oală medie. Puneți un bol metalic mediu peste el, adăugați două treimi din ciocolată și topiți-l ușor.
Scoateți vasul de pe foc și amestecați ciocolata rămasă până se topește și se omogenizează.
Se usucă suprafața caramelului răcit pentru a vă asigura că ciocolata va adera corect. Cu spatula rezistentă la căldură, întindeți ciocolata topită într-un strat uniform peste caramel, apoi împrăștiați rapid semințele de dovleac deasupra și presărați sare de mare.
Lăsați să stea până se întărește ciocolata.
Rupeți caramelul în bucăți mari. Caramelul se va păstra, acoperit, până la 2 săptămâni.