Butternut Squash Gratin
Gratinul de dovlecei de nucă ar putea fi o rețetă bună pentru a vă extinde cutia de rețete de garnitură. Această rețetă fără gluten și vegetariană servește 8 și costă $2.65 pe portie. O porție conține 856 calorii, 23g de proteine, și 55g de grăsime. Doar câțiva oameni au făcut această rețetă, iar 1 ar spune că a lovit locul. Un amestec de piper, dovlecei spaghetti, garnitură: crenguțe de rozmarin și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. Este adus la tine de retetele mele. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 3 ore și 30 de minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 62%. Acest scor este destul de bun. Rețete similare includ Butternut Squash Gratin, Butternut Squash Gratin, și Butternut Squash Gratin.
Instrucțiuni
Preîncălziți cuptorul la 45
Tăiați dovleceii și spaghetele pe jumătate pe lungime; îndepărtați și aruncați semințele.
Așezați dovleceii, tăiați părțile în sus, într - o tigaie ușor unsă de 17 x 12 inci.
Stropiți cu unt și presărați cu 1/2 cană de zahăr brun.
Coaceți 40 de minute sau până se înmoaie. Se răcește 20 de minute.
Folosind o furculiță, răzuiți în interiorul dovlecelului spaghetti pentru a îndepărta șuvițele asemănătoare spaghetelor și puneți-le într-un castron mare. Scoateți pulpa din dovlecelul de nucă; tocați grosolan pulpa și aruncați cu dovlecei spaghetti.
Se amestecă împreună scorțișoară, nucșoară și 1/2 cană de zahăr brun rămas.
Gatiti crema intr-o cratita grea de nonaluminiu la foc mediu, amestecand des, 5 minute sau doar pana incepe sa se abureasca (nu fierbe); se ia de pe foc.
Folosind o mandolină sau un cuțit ascuțit, tăiați cartofii în felii groase de 1/8 inch.
Aranjați o pătrime din feliile de cartofi într - un strat subțire pe fundul unui vas de copt de 13 x 9 inci cu unt. Puneți o treime din amestecul de dovlecei peste cartofi (stratul de dovlecei trebuie să aibă o grosime de aproximativ 1/4 inch); se presară cu 1/4 linguriță. sare, 1/4 linguriță. piper, 1 cană de brânză fontina și 3/4 cană de smântână fierbinte. Repetați straturile de două ori, stropind o treime din amestecul de zahăr peste fiecare al doilea și al treilea strat de dovlecei. (Nu presărați amestecul de zahăr peste primul strat de dovlecei.) Se acoperă cu felii de cartofi rămase, 1/4 linguriță. sare și 1/4 linguriță. pepper. Apăsați ușor straturile în jos cu spatele unei linguri.
Se presară deasupra cu 1 cană de brânză rămasă și 3/4 cană de smântână fierbinte; se presară cu amestecul de zahăr brun rămas.
Așezați vasul de copt pe o foaie de copt căptușită cu folie de aluminiu.
Coaceți, acoperit cu folie, la 450 timp de 1 oră; descoperiți și coaceți încă 25 de minute sau până când se rumenesc și cartofii sunt fragede. Se răcește pe o grătar cu 20 de minute înainte de servire.
* Brânza Gouda poate fi înlocuită.
Adus la masă de bucătarul John Zucker de la Cru Caf Din Charleston, Carolina de Sud.