Bunica Irena ' s Palacsinta (clătite maghiare)
Grandman Irena Palacsinta (Crepes maghiare) ar putea fi doar masa de dimineață pe care o căutați. O porție conține 328 calorii, 6g de proteine, și 21g de grăsime. Această rețetă servește 12 și costă 55 de cenți pe porție. Un amestec de zahăr, ciocolată dulce-amară, ouă și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de aromată. Această rețetă este tipică bucătăriei din Europa de Est. 1 persoană a făcut această rețetă și ar face din nou. Este adus la tine de Toțiretete. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 9 ore și 10 minute. Luând în considerare toți factorii, această rețetă câștigă un scor spoonacular de 26%, ceea ce este destul de rău. Încercați Palacsinta Maghiară (Crepes), Clătite maghiare cu unt de arahide și gem: Palacsinta, și Mărturisire #145: am un lucru pentru CR-uri...ușor Nutella Cr-uri pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Combinați făina și ouăle și amestecați până se omogenizează.
Adăugați laptele, apa de sodă, uleiul vegetal și sarea și amestecați pentru a combina; refrigerați aluatul peste noapte.
Pentru a face clătite, încălziți o tigaie ușor unsă la foc mediu.
Scoateți aluatul din frigider și amestecați bine.
Se toarnă 1/4 cană de aluat în tigaie și se gătește clătita aproximativ un minut. Întoarceți-l și gătiți încă un minut sau până se rumenesc.
Scoateți clătita din tigaie și așezați-o pe hârtie cerată. Repetați cu aluatul rămas, stivuind clătitele, păstrându-le separate cu hârtie cerată.
Pentru a face umplutura, combinați migdalele tocate, 1/2 cană de zahăr, lapte, extract de vanilie și rom (dacă doriți) într-o cratiță. Gatiti si amestecati la foc mic pana cand zaharul este dizolvat si amestecul este cremos. Lăsați-l să se răcească ușor înainte de a umple clătitele.
Pentru toppingul de ciocolată, combinați apa, 1/2 cană de zahăr și ciocolată într-o cratiță și gătiți la foc mic doar până când ciocolata se topește.
Scoateți tigaia de pe foc și adăugați margarina, amestecând până se topește și se combină.
Întindeți 1 lingură de umplutură de migdale pe fiecare clătită, rostogolindu-le și așezându-le pe un platou. (Veți avea 10 la 15 total, în funcție de dimensiunea lor.)
Se toarnă toppingul de ciocolată peste platoul de clătite rulate. Dacă doriți, încălziți platoul într-un cuptor cu microunde timp de aproximativ 30 de secunde înainte de servire.