Budinca de orez șofran cu afine, migdale și fistic
Această rețetă fără gluten și vegetariană servește 6 și costă 74 de cenți pe porție. O porție conține 329 calorii, 9g de proteine, și 8g de grăsime. 1 persoană a făcut această rețetă și ar face din nou. Crăciun va fi și mai special cu această rețetă. Dacă aveți la îndemână fire de șofran, afine, fistic prăjit uscat și alte câteva ingrediente, îl puteți face. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 30%. Acest scor este destul de rău. Încercați Budinca de orez cu fistic, stafide și șofran, Pilaf de orez sălbatic cu afine și fistic, și Orez indian de șofran dulce cu stafide și fistic pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Clătiți orezul cu apă rece; puneți într-un castron mic. Acoperiți cu apă la 1 inch deasupra orezului; înmuiați 1 oră.
Combinați 2 linguri de lapte și șofran într-un castron mic; lăsați să stea 30 de minute.
Puneți laptele rămas într-o cratiță medie; aduceți la foc mic la foc mediu. Se amestecă orezul, amestecul de șofran și zahărul; gătiți 30 de minute sau până când orezul este fraged, amestecând ocazional.
Se amestecă afine, migdale și vanilie; gatiti 2 minute.
Se ia de pe foc; se amestecă coaja. Puneți aproximativ 1/2 cană amestec de orez în fiecare din cele 6 boluri mici.
Presărați fiecare porție cu 1 1/2 lingurițe de fistic.