Bourbon-Sos De Cremă
Bourbon-crema de sos ar putea fi doar sosul pe care îl căutați. Această rețetă face 5 porții cu 477 calorii, 10g de proteine, și 31g de grăsime fiecare. Pentru $2.84 pe portie, această rețetă acoperă 14% necesarul zilnic de vitamine și minerale. 1 persoană a făcut această rețetă și ar face-o din nou. Un amestec de frunze de dafin, gât rezervat și măruntaie din curcanul tău, făină și o mână de alte ingrediente sunt tot ce trebuie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 1 oră și 15 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 35%. Acest scor este destul de rău. Rețete similare includ Pui Pecan în Bourbon Maple Cream Gravy, Piersici Bourbon și clătite cu cremă de nucă de cocos cu sirop de cremă Bourbon, și Bourbon Gravy.
Instrucțiuni
Pat curcan gât și măruntaie uscat cu prosoape de hârtie.
Așezați-le într-un bol mare de amestecare și condimentați cu sare și piper negru proaspăt măcinat.
Adăugați 2 linguri de făină și aruncați pentru a acoperi.
Încălziți o oală mare sau un cuptor olandez la foc mediu-mare și adăugați 3 linguri de ulei. Când strălucește, puneți gâtul de curcan și măruntaiele în oală; rumeniți-le bine pe toate părțile, aproximativ 6 minute.
Scoateți articolele rumenite pe o farfurie mare și puneți-le deoparte.
Se toarnă excesul de ulei din oală și se aruncă, dar nu se curăță oala. Puneți oala în aragaz la foc mediu.
Adăugați restul de 3 linguri de ulei în oală. Când este fierbinte, adăugați ceapă, țelină și morcovi în oală cu un vârf de sare și puțin piper negru proaspăt măcinat. Gatiti, amestecand ocazional, pana cand legumele se inmoaie si se rumenesc in jurul marginilor, aproximativ 15 minute. Între timp, încălziți bulionul de pui într-o cratiță medie la foc mediu până când este fierbinte.
Presărați restul de 6 linguri de făină peste legume și amestecați până se încorporează bine. Gatiti inca 2 minute, amestecand ocazional.
Adăugați bulion fierbinte de pui în oală, amestecând constant și răzuind orice bucăți rumenite care au aderat la fund cu o lingură de lemn. Opriți focul și amestecați 1/2 cană de bourbon, frunzele de dafin și salvie.
Așezați gâtul și mănușile rezervate în oală. Porniți aragazul din nou și aduceți amestecul la fierbere la foc mediu-mare, reduceți focul la mediu scăzut și fierbeți neacoperit, timp de aproximativ 30 de minute, amestecând ocazional până când sosul este redus și îngroșat și nu rămâne aromă de făină crudă.Se strecoară sosul printr-o strecurătoare cu plasă fină într-o cratiță medie. Se amestecă smântâna și restul de 1/4 cană de bourbon, apoi se întoarce la aragaz la foc mediu pentru a se încălzi. Condimentează cu sare și piper negru proaspăt măcinat.