Bere Uzbecă Poate Pui

Uzbecă bere poate pui ar putea fi doar felul principal pe care il cautati. Pentru $3.18 pe portie, această rețetă acoperă 31% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă servește 2. Îți urmărești silueta? Această rețetă fără gluten, fără lactate și 30 întregi are 1085 calorii, 72g de proteine, și 85g de grăsime pe porție. Această rețetă de la Serious Eats are 58 de fani. Mergeți la magazin și ridicați pui, turmeric măcinat, boia de ardei și alte câteva lucruri pentru a-l face astăzi. Pentru a consuma uleiul vegetal, puteți urma acest fel principal cu Tort De Cafea Cu Afine # SundaySupper ca desert. Este perfect pentru Ziua Tatălui. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 80%. Acest scor este excelent. Rețete similare includ Pui prăjit cu bere – berea adaugă un gust foarte aromat și pământesc atâtor lucruri. Puiul prăjit cu bere este fabulos, Moldovan Leu, și Plov (Pilaf De Orez Uzbec).
Instrucțiuni
Îndepărtați și aruncați grăsimea chiar în interiorul gâtului și cavităților corpului puiului.
Scoateți pachetul de mănuși și lăsați-l deoparte pentru o altă utilizare. Clătiți puiul, în interior și în exterior, sub apă curentă rece, apoi scurgeți-l și ștergeți-l uscat, în interior și în exterior, cu prosoape de hârtie.
Scoateți pielea de la pui, dacă doriți. Puteți scoate cea mai mare parte cu degetele; folosiți un cuțit pentru a tăia pielea departe de aripile și capetele tobelor. Faceți două tăieturi adânci până la os în ambele părți ale pieptului de pui și în fiecare picior și coapsă, astfel încât condimentele și căldura să pătrundă mai ușor în carne.
Așezați usturoiul, ghimbirul, sarea, boiaua, turmericul, coriandrul, chimenul și piperul într-un mortar și lăsați-le într-o pastă netedă cu un pistil, apoi lucrați în ulei. Dacă nu aveți mortar și pistil, puteți face pasta de condimente într-un robot de bucătărie (un mini procesor funcționează mai bine decât un procesor de dimensiuni mari, dar puteți utiliza un procesor de dimensiuni mari dacă răzuiți partea laterală a bolului adesea cu o spatulă de cauciuc). Rulați procesorul până când usturoiul și ghimbirul sunt tocate mărunt, apoi adăugați treptat uleiul și piureul într-o pastă netedă.
Lingurați aproximativ 1 lingură de pastă tandoori în gâtul și cavitățile corpului păsării, răspândind-o cu spatula.
Așezați pasărea într-un vas de copt sau o tigaie din folie de aluminiu suficient de mare pentru a o ține.
Întindeți pasta de condimente rămasă peste pui pe toate părțile. (Alternativ, puteți marina pasărea într-o pungă de plastic mare, rezistentă, resigilabilă.)
Lăsați puiul să se marineze la frigider, acoperit, timp de 6 ore sau până la 24; cu cât marinează mai mult, cu atât aroma va fi mai bogată.
Configurați grătarul pentru grătar indirect, așezați o tigaie de picurare în centru și preîncălziți grătarul la mediu.
Dacă gătiți puiul pe o cutie, scoateți fila de pe cutie și beți jumătate din sifon sau bere (sau turnați-o). Folosind un deschizător de conserve în stil cheie de biserică, faceți 2 găuri suplimentare în partea de sus. Dacă utilizați un prăjitor de pui cu cutie de bere, turnați jumătate din sifon sau bere în el.
Scoateți puiul din marinată, lăsând deoparte orice marinată rămasă. Țineți puiul în poziție verticală, cu deschiderea cavității corpului în partea de jos și poziționați pasărea pe cutie sau prăjitorul de pui, astfel încât să se potrivească perfect în cavitate. Dacă utilizați o cutie, trageți picioarele înainte pentru a forma un fel de trepied, astfel încât pasărea să stea în poziție verticală. "Piciorul" din spate al trepiedului este cutia. Nu trebuie să faceți acest lucru dacă utilizați un prăjitor de pui. Puneți vârfurile aripilor în spatele puiului. Alternativ, legați pasărea cu sfoară de măcelar sau o frigăruie de bambus.
Când este gata de gătit, așezați puiul, pe cutie sau prăjitor dacă îl folosiți, în centrul grătarului peste tigaia de picurare și departe de foc. Puneți orice marinată rămasă peste pui, apoi acoperiți grătarul. Puneți puiul la grătar până când este rumenit frumos și gătit, aproximativ 1 oră pentru o pasăre fără piele, aproximativ 1 1/4 ore dacă pasărea este pe piele. Folosiți un termometru pentru carne citit instantaneu pentru a testa coacerea, introducându-l în cea mai groasă parte a coapsei, dar nu astfel încât să atingă un os. Temperatura internă ar trebui să fie de aproximativ 170 de grade F. dacă partea superioară a păsării începe să se rumenească prea mult, acoperiți-o ușor cu o bucată mică de folie de aluminiu.
Transferați puiul pe o tăietură și lăsați-l să se odihnească aproximativ 5 minute. Ridicați cu grijă puiul de pe cutie sau prăjitor, dacă îl utilizați.
Tăiați puiul în bucăți și serviți cu pene de lămâie.