Baclava Indiană
Baclava indiană ar putea fi doar middl Est rețeta pe care o căutați. Această rețetă servește 3. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 32g de proteine, 112g de grăsime, și un total de 1790 calorii. Pentru $9.56 pe portie, această rețetă acoperă 17% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Doar câțiva oameni i-au plăcut foarte mult acest desert. Dacă aveți la îndemână migdale, fistic, fire de șofran și alte câteva ingrediente, îl puteți face. Această rețetă este plăcută de 1 gurmanzi și bucătari. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 34%. Acest scor este destul de rău. Încercați Baclava, Baclava, și Baclava pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Zdrobiți șofranul cu un mortar și pistil sau pe o farfurie cu mânerul unei linguri de lemn. Într-o cratiță mică, amestecați zahărul, 3/4 cană de apă și șofranul. Gatiti la foc mediu-mic, amestecand des, pana cand lichidul se reduce la 1 1/2 cani, aproximativ 5 minute.
Se lasă să se răcească, apoi se amestecă în apă de trandafiri.
Preîncălziți cuptorul la 32
Într-un robot de bucătărie, învârtiți nucile, migdalele, cardamomul și nucșoara până când nucile sunt măcinate grosier.
Derulați filo cu o latură lungă orientată spre dvs. și tăiați în jumătate în două 9 - cu 13-in. bucăți. Stivați bucăți și acoperiți cu un prosop de bucătărie pentru a nu se usca.
Perie de jos și părți ale unui 9 - de 13-in. vas de copt cu ghee. Îndepărtați 1 foaie filo, așezați-o în tigaie și periați cu ghee.
Puneți încă 12 foi deasupra, perindând fiecare cu ghee (este în regulă dacă unele foi sunt rupte sau nu se potrivesc uniform în tigaie).
Presărați jumătate din amestecul de nuci peste filo.
Așezați o altă foaie de filo deasupra, adunând-o pentru a se potrivi în tigaie și periați cu ghee. Repetați cu încă 12 foi de filo, untând fiecare.
Se presară amestecul de nuci rămas.
Așezați foile rămase de filo deasupra, untând fiecare ca înainte.
Tăiați baklava în 35 de pătrate.
Coaceți până când partea superioară este aurie și crocantă, iar marginile se îndepărtează de laturile tigaiei, 1 1/2 până la 1 3/4 ore. Tigaie rece pe un raft 30 de minute.
Se toarnă sirop de șofran peste baklava.
Lăsați să stea pentru a absorbi cea mai mare parte a siropului, cel puțin 3 ore (peste noapte este mai bine).
Presărați fiecare pătrat cu 1/4 linguriță. fistic măcinat.
* Găsiți șofran, apă de trandafiri și ghee la magazinele alimentare bine aprovizionate și piețele indiene. Pentru a face ghee, fierbeți untul până devine auriu, 10 până la 20 de minute.
Se toarnă printr-o strecurătoare căptușită cu pânză de brânză și se păstrează etanș.