Baba Ghanoush picant și gros
Picant și indesata Baba Ghanoush este un fără gluten și primar hor d ' oeuvre. Această rețetă servește 3 și costă 3,11 USD pe porție. O porție conține 530 calorii, 11g de proteine, și 47G de grăsime. 141 de persoane au fost impresionate de această rețetă. Mergeți la magazin și ridicați boia de ardei, vinete globe, suc de lămâie din 2 lămâi și alte câteva lucruri pentru a o face astăzi. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 2 ore. Această rețetă este tipică bucătăriei orientale middl. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 82%. Acest scor este minunat. Încercați Baba Ghanoush, Baba Ghanoush, și Baba Ghanoush pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Curățați o vinete, tulpină și tăiați-o în felii groase de 1/2 inch pe lungime. Pierceți pielea celei de-a doua vinete cu o furculiță peste tot.
Aprindeți un coș de fum plin cu cărbune. Când tot cărbunele este aprins și acoperit cu cenușă cenușie, turnați și aranjați cărbunii pe o parte a grătarului de cărbune. Setați grătarul de gătit la loc, acoperiți grătarul și lăsați să se preîncălzească timp de 5 minute. Curățați și ungeți grătarul. Condimentați feliile de vinete cu sare și periați cu ulei. Grătiți feliile de vinete peste partea fierbinte a grătarului până se rumenesc, aproximativ 4 minute. Răsturnați feliile și continuați să grătiți până când a doua parte s-a rumenit și vinetele s-au înmuiat, cu aproximativ 4 minute mai mult.
Transferați feliile de vinete pe o tăietură și tăiați-le în zaruri de 1/2 inch. Pune deoparte.
Așezați al doilea vinete întregi pe partea rece a grătarului. Acoperiți și gătiți până când pielea se întunecă și ridurile și vinetele sunt uniform moi atunci când sunt presate cu clești, aproximativ 45 de minute, întorcându-se la jumătatea drumului pentru gătit uniform.
Scoateți vinetele de pe grătar și lăsați să stea până se răcește suficient pentru a se descurca, 5-10 minute.
Setați un filtru de plasă fină peste castron sau în chiuvetă. Tăiați vinetele întregi și tăiați vinetele pe lungime. Folosiți o lingură pentru a scoate pulpa de pe piele și puneți pulpa în strecurătoare; aruncați pielea.
Lăsați pulpa să se scurgă timp de 3-5 minute.
Transferați pulpa într-un castron mare și amestecați cu un tel până când vinetele sunt rupte, dar totuși groase.
Bateți în 1/2 cană de ulei, suc de lămâie, tahini, boia de ardei, usturoi și chimen. Se amestecă feliile de vinete tăiate cubulețe și se condimentează cu sare după gust.
Se pune la frigider până se răcește, aproximativ 1 oră. Pentru a servi, stropiți uleiul de măsline peste baie și presărați pătrunjel.