Alun-Mocha Dacquoise
Alune-Mocha Dacquoise este un fără gluten farfurie. O porție conține 649 calorii, 7g de proteine, și 52G de grăsime. Această rețetă servește 12 și costă 1,28 USD pe porție. Dacă aveți lapte, praf de espresso instant, zahăr și alte câteva ingrediente la îndemână, îl puteți face. 33 de persoane au făcut această rețetă și ar face din nou. De la preparare la farfurie, această rețetă durează 4 ore și 30 de minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 40%. Acest scor este solid. Încercați Alun Dacquoise, Tort Mocha Dacquoise, și Dacquoise cu sos de Mocha pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Poziționați rafturile în treimile superioare și inferioare ale cuptorului și preîncălziți la 325 grade F.
Întindeți alunele pe o foaie de copt și coaceți până la prăjit, 12 până la 15 minute; lasa sa se raceasca complet.
Combinați câte 1 cană de alune și zahăr și amidonul din cartofi într-un blender sau robot de bucătărie și pulsați până când sunt măcinate foarte fin.
Transferați într-un castron mare.
Reduceți temperatura cuptorului la 275 grade F. aliniați 2 foi mari de copt cu hârtie pergament. Folosind un bol ca ghid, desenați trei cercuri de 7 inci pe pergament cu un creion (2 cercuri pe 1 bucată și 1 cerc pe cealaltă); întoarceți pergamentul astfel încât marcajele să fie cu fața în jos.
Puneți albușurile de ou, 1/2 cană de zahăr și sarea într-un bol mare termorezistent. Puneți peste o cratiță cu apă fierbinte (nu lăsați vasul să atingă apa) și bateți până când zahărul este dizolvat și amestecul este cald, 2 până la 5 minute.
Scoateți vasul din cratiță și bateți cu un mixer la viteză medie-mare până când este rigid și strălucitor, dar nu uscat, aproximativ 2 minute.
Îndoiți laptele și un sfert din amestecul de albus de ou în amestecul de nuci cu o spatulă de cauciuc până se omogenizează, apoi pliați în albusurile rămase până se combină. Împărțiți aluatul între cele 3 cercuri de pe pergament și întindeți uniform cu o spatulă offset pentru a umple cercurile.
Coaceți 1 oră, 30 de minute, apoi comutați poziția tigailor și continuați să coaceți până când sunt ferme, uscate și aurii, încă 1 până la 2 ore. (Straturile se fac atunci când se desprind ușor de pergament.)
Lăsați să se răcească ușor pe foile de copt; decojiți pergamentul și transferați-l într-un suport pentru a se răci complet.
Între timp, faceți ganache: puneți 1 cană cremă într-un bol sigur pentru cuptorul cu microunde; Cuptor cu microunde până la foarte cald, aproximativ 2 minute.
Bateți ciocolata și pudra de espresso până se omogenizează.
Combinați restul de 4 căni de smântână și 1/3 cană de zahăr într-un bol mare și bateți cu un mixer la viteză medie până când abia ține vârfuri moi, 1 până la 2 minute. Terminați să bateți crema cu mâna cu un bici până se formează vârfuri moi; nu suprasolicitați.
Puneți 2 straturi de bezea pe o foaie de copt; întindeți jumătate din ganache pe fiecare, până la margine. La frigider până la set, 15 minute. (Dacă ganache este prea ferm pentru a se răspândi, cuptor cu microunde la intervale de 20 de secunde pentru a se înmuia.)
Așezați una dintre bezelele cu ganache pe un platou.
Se întinde cu 1 cană frișcă. Stivați cealaltă bezea acoperită cu ganache deasupra; întindeți cu un alt strat de frișcă. Se acoperă cu ultima bezea, apoi se acoperă partea superioară și laterală a tortului cu frisca rămasă. Se toacă restul de 1/3 cană de alune și se presară deasupra tortului împreună cu ciocolata rasă. Refrigerați cel puțin 6 ore sau peste noapte înainte de servire.
Fotografie realizată de Con Poulos