Enchilada de pui a bunicii Kay
Enchiladas cu pui de la bunica Kay ar putea fi doar felul principal pe care îl căutați. Această rețetă face 12 porții cu 440 de calorii , 28 g de proteine și 20 g de grăsime fiecare. Pentru 1,52 USD per porție , această rețetă acoperă 19% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. Este o rețetă destul de ieftină pentru fanii mâncărurilor mexicane. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 1 oră . Această rețetă de la Allrecipes are 1 fani. Un amestec de tortilla de făină, jumătăți de piept de pui, supă cremă de pui și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. Cu un scor de 53% , acest fel de mâncare este destul de bun. Enchiladas Verdes (enchilada verde) , prăjitura cu rubarbă a bunicii B și plăcinta cu ananas a bunicii Inez sunt foarte asemănătoare cu această rețetă.
Instrucțiuni
Preîncălziți cuptorul la 350 de grade F (175 de grade C). Ungeți o tavă de copt de 11 x 15 inci.
Puneți piepții de pui într-o cratiță cu apă cât să abia se acopere; se aduce la fierbere la foc mediu. Reduceți focul la mediu-mic și fierbeți până când puiul nu mai este roz în centru, aproximativ 15 minute.
Scoateți din tigaie, scurgeți și mărunțiți cu două furculițe.
Puneți puiul mărunțit într-un castron și amestecați-l cu 8 uncii de brânză Colby-Monterey Jack și ardei iute verzi conservați.
Puneți aproximativ 3 linguri de amestec de pui într-o linie în mijlocul fiecărei tortille și pliați tortilla în jumătate, înglobând umplutura. Începând cu partea umplută, rulați tortilla împăturită într-un cilindru.
Așezați rulourile în tava de copt pregătită cu cusăturile în jos.
Într-un castron, amestecați supa, jumătate și jumătate, bulionul de pui și aproximativ 1/3 din al 2-lea pachet de brânză Colby-Monterey Jack mărunțită.
Se toarnă sosul peste enchiladas, se presară brânză Colby-Monterey Jack rămasă peste caserolă și se lasă să stea timp de 10 până la 15 minute.
Coaceți în cuptorul preîncălzit până când clocotește și topping-ul de brânză se topește și începe să se rumenească, aproximativ 25 de minute.