Spanac, cartofi și slănină gratinate
Spanacul, cartofii și baconul gratinat ar putea fi doar garnitura pe care o căutați. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 11g de proteine, 16g de grăsime, și un total de 272 calorii. Această rețetă servește 8. Pentru 68 de cenți pe porție, această rețetă acoperă 15% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. 21 de persoane au fost impresionate de această rețetă. Dacă aveți la îndemână cartofi, ardei iute, făină și alte câteva ingrediente, îl puteți face. Este adus la tine de Toțiretete. De la preparare la farfurie, această rețetă durează 1 oră și 45 de minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 57%. Acest scor este destul de bun. Încercați Spanac, cartofi și slănină gratinate, Cartofi De Spanac Gratinati, și Bacon, parmezan și spanac gratinat pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Preîncălziți cuptorul la 350 grade F (175 grade C).
Puneți cartofii într-o oală mare, acoperiți cu apă și dați la fiert. Gatiti cartofii pana se inmoaie si inca fermi, aproximativ 15 minute; se scurge și se lasă deoparte să se răcească.
Topiți untul într-o cratiță la foc mediu; gătiți și amestecați ceapa verde în untul fierbinte până se înmoaie, 1 până la 2 minute.
Bateți făina în ceapă verde și unt; amestecați treptat laptele, amestecând constant, până când amestecul este îngroșat și bubuit. Amestecați sarea și brânza Cheddar în sos, amestecând până când brânza s-a topit.
Feliați cartofii și așezați aproximativ jumătate din cartofi în fundul unei farfurii; presărați sare și piper negru.
Strat jumătate de spanac și jumătate de pimentos peste cartofi și toarnă jumătate din sosul de brânză peste spanac. Repetați straturile, terminând cu sosul de brânză rămas. Acoperiți bine vasul cu caserolă cu folie de aluminiu.
Coaceți în cuptorul preîncălzit până la barbotare, aproximativ 50 de minute; descoperiți vasul și continuați să coaceți până se rumenesc deasupra, încă 5 până la 10 minute.
Se presară cu slănină mărunțită.