Somonul prăjit cu sos de grapefruit de șalotă este un fără gluten, fără lactate și primal rețetă cu 4 porții. Pentru $ 4.43 pe portie, această rețetă acoperă 29% necesarul zilnic de vitamine și minerale. O porție conține 327 calorii, 35g de proteine, și 13g de grăsime. Doar câtorva oameni le-a plăcut foarte mult acest fel principal. Această rețetă de la Foodnetwork are 1 fani. De la preparare la farfurie, această rețetă ia în jur 33 minute. Dacă aveți la îndemână frunze de busuioc, grapefruit Rubin, ulei de măsline și alte câteva ingrediente, îl puteți face. Pentru a consuma sucul de lămâie, puteți urma acest fel principal cu Fursecuri cu lămâie cu glazură de lămâie {un tribut adus mătușii Roxanne} ca desert. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 89%. Acest scor este excelent. Rețete similare includ Partea prăjită de somon cu cremă de șalotă, Somon cu sos de roșii, și Mușcături de somon afumat cu sos de șalotă.
Instrucțiuni
1
Urmăriți cum să faceți această rețetă.
2
Preîncălziți cuptorul la 350 de grade F.
Echipamente pe care le vei folosi
Cuptor
3
Condimentați somonul cu 1/4 linguriță de sare, puneți-l într-un vas de copt și prăjiți până la fiert, aproximativ 18 minute.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Somon
Sare
Echipamente pe care le vei folosi
Tava De Copt
4
În timp ce somonul gătește pregătiți sosul.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Somon
Sos
5
Tăiați 1 din grapefruit în secțiuni tăind partea superioară și inferioară a fructului, apoi așezându-l pe 1 capăt, tăiați pielea pentru a îndepărta miezul și coaja. Apoi, cu un cuțit de tăiat, scoateți fiecare segment de fructe din carcasă și tăiați segmentele în jumătate. Puneți piesele segmentului deoparte. Sucați celălalt grapefruit și lăsați sucul deoparte.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Ciupiți De Sare și Mai Mult Pentru Bordurarea Sticlei
Fructe
Suc
Echipamente pe care le vei folosi
Cuțit
6
Într-o tigaie medie, încălziți uleiul la foc mediu.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Ulei De Gătit
Echipamente pe care le vei folosi
Tigaie
7
Se adaugă șalota și se sotează până se înmoaie, aproximativ 2 minute.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Ceapă Eșalotă
8
Adăugați ghimbirul, sucul de grapefruit, mierea și ardeiul cayenne și aduceți la foc mic. Gatiti pana cand sosul este redus cu aproximativ jumatate aproximativ, 10 minute.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Suc De Grapefruit
Ardei Iute
Ghimbir
Miere
Sos
9
Se adaugă sucul de lămâie și se condimentează cu sare, după gust. Chiar înainte de servire, aruncați bucățile de grapefruit și busuiocul în sos.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Suc De Lămâie
Ciupiți De Sare și Mai Mult Pentru Bordurarea Sticlei
Busuioc
Sos
Sare
10
Puneți somonul pe un vas de servit. Puneți sosul peste somon și serviți.
Somonul poate fi asociat cu Chardonnay, Pinot Noir și Sauvignon Blanc. Pentru a decide cu privire la alb sau roșu, ar trebui să luați în considerare condimentele și sosurile. Chardonnay este un prieten excelent pentru mâncărurile cremoase cu unt, în timp ce Sauvignon blanc poate completa preparatele din plante sau citrice. Un roșu ușor, cu conținut scăzut de tanin, cum ar fi pinot noir, se potrivește de minune cu somonul fript sau la grătar. Tenuta di Nozzole le Bruniche Chardonnay cu un rating de 4,2 din 5 stele pare un meci bun. Costă aproximativ 12 dolari pe sticlă.