Somon cu vin roșu-sos Balsamic
Somonul cu vin roșu-sos Balsamic este un fără gluten, primar și pescatarian felul principal. Această rețetă servește 4. O porție din acest fel de mâncare conține în jur 34G de proteine, 32g de grăsime, și un total de 549 calorii. Pentru $5.78 pe portie, această rețetă acoperă 26% necesarul zilnic de vitamine și minerale. 1 persoană a fost impresionată de această rețetă. Dacă aveți la îndemână sare și piper, șalotă, file de somon și alte câteva ingrediente, îl puteți face. Pentru a consuma ardeiul, puteți urma acest fel principal cu Desert Ușor De Mentă ca desert. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 30 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 57%. Acest scor este bun. Încercați Mahimahi cu sos Balsamic-vin, Căpșuni Prăjite Cu Vin Și Sos De Oțet Balsamic, și Filet Mignon Cu Coajă De Piper Cu Sos Balsamic De Vin Roșu pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Într-o cratiță medie, încălziți 1 lingură de ulei de măsline.
Adăugați șalota și gătiți la foc moderat până se înmoaie, aproximativ 4 minute.
Adăugați crenguța de cimbru, piperul negru, vinul roșu și oțetul balsamic și fierbeți la foc mare până se reduce la 2 linguri, aproximativ 12 minute.
Scoateți tigaia de pe foc și amestecați smântâna, apoi amestecați untul, câte 1 lingură pe rând. Condimentează sosul cu sare și piper. Se strecoară într-un castron și se menține cald.
Într-o tigaie mare antiaderentă, încălziți restul de 1 lingură de ulei de măsline până la sclipire. Condimentați fileurile de somon cu sare și piper și adăugați-le în tigaie, cu pielea în sus. Gatiti la foc moderat pana cand fileurile se rumenesc, aproximativ 4 minute. Întoarceți somonul și gătiți la foc moderat până când peștele este doar opac, cu aproximativ 3 minute mai mult.
Transferați somonul în farfurii, lingurați sosul peste pește și garnisiți cu piper negru măcinat.
Vin recomandat: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Somonul funcționează foarte bine cu Chardonnay, Pinot Noir și Sauvignon Blanc. Pentru a decide cu privire la alb sau roșu, ar trebui să luați în considerare condimentele și sosurile. Chardonnay este un prieten excelent pentru mâncărurile cremoase cu unt, în timp ce Sauvignon blanc poate completa preparatele din plante sau citrice. Un roșu ușor, cu conținut scăzut de tanin, cum ar fi pinot noir, se potrivește de minune cu somonul fript sau la grătar. La crema Russian River Chardonnay cu un rating de 4,1 din 5 stele pare un meci bun. Costă aproximativ 28 de dolari pe sticlă.
![La Crema Russian River Chardonnay]()
La Crema Russian River Chardonnay
Pe nas sunt tonuri de citrice, cu mere verzi, ananas și arome florale accentuate de urme de caramel și alune. Fructele strălucitoare și aciditatea crocantă tipice denumirii râului rus sunt evidente în gură, cu componente de lămâie-lime și note concentrate de pere, compensate de un finisaj persistent de mere și condimente.