Salată de creveți și Daikon cu pansament Ume-Shiso
Salata de creveți și Daikon cu pansament Ume-Shiso este un fără gluten, fără lactate și pescatarian garnitură. Această rețetă face 6 porții cu 174 calorii, 12g de proteine, și 11g de grăsime fiecare. Pentru $1.64 pe portie, această rețetă acoperă 7% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă este plăcută de 2 gurmanzi și bucătari. Un amestec de oțet de prune umeboshi, zahăr brun, frunze de shiso și o mână de alte ingrediente sunt tot ce trebuie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 30 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 29%. Acest scor nu este atât de extraordinar. Rețete similare includ Salată de creveți și Daikon cu pansament Ume-Shiso, Salată Daikon / salată de ridichi cu sos japonez de prune, și Salată de Avocado, Grapefruit și Shiso.
Instrucțiuni
Folosind slicer, tăiați daikon pe lungime în felii foarte subțiri (Vezi nota bucătarilor, mai jos). Înmuiați într-un castron cu apă rece ușor sărată, răcită, 30 de minute.
În timp ce daikon se înmoaie, aruncați creveții cu ulei și 1/8 linguriță de piper.
Încălziți tigaia la grătar la foc mediu-mare până când este fierbinte, apoi gătiți creveții, întorcând o dată, până când sunt gătite, 2 până la 4 minute în total.
Transferați pe o farfurie.
Bateți împreună mirin, oțeturi, pastă de prune, sos de soia și zahăr brun într-un castron mediu.
Adăugați ulei într-un flux lent, șoptind. Se amestecă frunzele de shiso.
Se amestecă creveții în pansament.
Scurgeți bine daikon. Clătiți și uscați, apoi împărțiți între 6 farfurii. Folosind o lingură cu fante, acoperiți cu creveți.
Serviți stropit cu o parte din pansamentul rămas.
* * Daikon vine în multe forme și dimensiuni; poate fi necesar să tăiați sau să vă împărțiți piesa pentru a obține felii de aproximativ 5 x 1 inch. Poate fi înmuiat până la 3 ore.* Creveții pot fi gătiți cu 30 de minute înainte și păstrați la temperatura camerei.* Pansamentul, fără frunze de shiso, poate fi făcut cu 3 ore înainte și păstrat la temperatura camerei. Se amestecă frunzele de shiso (și creveții) chiar înainte de servire.
Vin recomandat: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Pinot Grigio, Riesling și Sauvignon Blanc sunt alegerile mele de top pentru creveți. Aceste vinuri albe crocante funcționează bine cu creveții pregătiți într-o varietate de moduri, indiferent dacă sunt la grătar, prăjiți sau în sos de usturoi. Rezerva Alsacia Willm Pinot Gris cu un rating de 4, 4 din 5 stele pare un meci bun. Costă aproximativ 16 dolari pe sticlă.
![Alsacia Willm Pinot Gris Reserve]()
Alsacia Willm Pinot Gris Reserve
O culoare aurie intensă, cu note de ocru, vinul are un nas de fructe coapte, gutui. În gură atacul este atât suplu, cât și plin, cu note de miere și condimente. Finalul echilibrează perfect zahărul și aciditatea.Asociați acest vin alături de foie gras prăjit în tigaie, carne albă la grătar sau prăjită (porc, vițel), iepure, păsări de curte în sos de smântână, pește afumat, preparate din ciuperci precum risotto.