Rozmarin prăjit și pui de lămâie
Rozmarinul prăjit și puiul de lămâie ar putea fi doar felul principal pe care îl căutați. Această rețetă face 4 porții cu 710 calorii, 44G de proteine, și 53G de grăsime fiecare. Pentru $2.48 pe portie, această rețetă acoperă 21% necesarul zilnic de vitamine și minerale. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 10 ore și 15 minute. Nu mulți oameni au făcut această rețetă și 1 ar spune că a ajuns la fața locului. Mergeți la magazin și ridicați sos de soia, lămâie, șalotă și alte câteva lucruri pentru a-l face astăzi. Pentru a consuma uleiul de măsline, puteți urma acest fel principal cu Parfait de banane, Granolan și iaurt sotate ca desert. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 48%. Acest scor este destul de bun. Încercați Pui Prăjit Cu Rozmarin De Lămâie, Pui Prăjit Cu Lămâie De Rozmarin, și Pui Prăjit Cu Rozmarin De Lămâie pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Așezați puiul pe o suprafață de lucru sau pe o tăietură și uscați-l cu prosoape de hârtie. Condimentați generos în interior și în exterior cu sare și piper. Acoperiți și refrigerați cel puțin 1 oră, sau de preferință peste noapte.
Încălziți cuptorul la 375 F și aranjați un suport în mijloc.
Scoateți puiul din frigider și lăsați-l să stea la temperatura camerei.Umpleți o cratiță mică la jumătate cu apă, adăugați pene de lămâie și aduceți la fierbere la foc mare. Reduceți focul la mediu și fierbeți până când coaja este foarte moale, aproximativ 10 minute.
Se scurge și se lasă deoparte.Între timp, așezați o strecurătoare mică peste un castron mediu și lăsați-o deoparte.
Scoateți frunzele din 1 din crenguțele de rozmarin și aruncați tulpina; ar trebui să aveți aproximativ 1 lingură de frunze.
Încălziți uleiul de măsline, untul, sosul de soia, usturoiul și frunzele de rozmarin într-o tigaie medie la foc mediu, amestecând des până când usturoiul este auriu și rozmarinul este crocant, aproximativ 4 minute. Se strecoară amestecul de unt.
Scoateți usturoiul și puneți-l deoparte, rezervați frunzele de rozmarin pentru sos și rezervați amestecul de unt-ulei pentru ungerea puiului. Ștergeți tigaia cu un prosop de hârtie și lăsați-o deoparte.Se usucă puiul cu prosoape de hârtie.
Așezați 6 pene de lămâie, crenguța rămasă de rozmarin și usturoiul rezervat în cavitate.
Așezați puiul în tigaia rezervată și periați-l cu o parte din amestecul rezervat de unt-ulei.
Se introduce la cuptor și se prăjește, ungand la fiecare 15 minute, până când pielea se rumeneste, sucurile curg limpede, iar un termometru introdus în coapsa interioară (dar fără a atinge osul) înregistrează 165 de minute, aproximativ 60 până la 75 de minute. Aruncați orice amestec rămas de unt-ulei.Pentru sos: când puiul este gata, transferați-l pe o tăietură, răsturnând puiul în timp ce îl scoateți din tigaie pentru a lăsa sucurile din cavitate să picure înapoi în tigaie. Acoperiți puiul cu o bucată de folie de aluminiu. Tăiați mărunt restul de 2 pene de lămâie și, folosind degetele, sfărâmați frunzele de rozmarin rezervate; puneți ambele deoparte separat.
Se toarnă picăturile din puiul prăjit într-un castron mediu rezistent la căldură.
Lăsați să stea câteva minute pentru ca grăsimea să se ridice la vârf, apoi îndepărtați grăsimea cu o lingură și aruncați-o (alternativ, utilizați un separator de grăsime); puneți picăturile deoparte.
Puneți tigaia la foc mediu și adăugați untul. Când face spumă, adăugați șalota și gătiți, amestecând ocazional, până se înmoaie, aproximativ 3 minute.
Adăugați vermutul și lămâia tocată rezervată și lăsați să gătească, răzuind orice bucăți rumenite de pe fundul tigaiei cu o lingură de lemn, până când vermutul se reduce la jumătate, aproximativ 3 minute.
Adăugați făina și gătiți, amestecând continuu, până când gustul crud a fiert, aproximativ 2 minute. Bateți încet bulionul sau bulionul, scoțând orice bulgări.
Adăugați picăturile rezervate și rozmarinul mărunțit. Aduceți sosul la foc mic și lăsați să gătească până se îngroașă și ușor redus, aproximativ 10 minute. Gustați și condimentați cu sare și piper.Asocierea băuturilor: Tablas Creek Esprit de Beaucastel Blanc, California. Acest vin, realizat în stilul albului Chincormoteauneuf-du—Pape din Valea franțuzească Rhincormne, aduce pe masă miere, citrice, flori și ierburi sălbatice-o completare superbă a suculenței ierboase a puiului.