Pui Fript Cu Lămâie Glazurată Cu Miere
Puiul fript cu lămâie glazurată cu miere este un fără gluten, fără lactate, paleolitic și primar rețetă cu 3 porții. Acest fel principal are 750 calorii, 55g de proteine, și 49G de grăsime pe porție. Pentru $2.9 pe portie, această rețetă acoperă 25% necesarul zilnic de vitamine și minerale. De la preparare la farfurie, această rețetă ia în jur 3 ore și 30 de minute. 289 de persoane s-au bucurat că au încercat această rețetă. Această rețetă de la Simply Recipes necesită lămâie, câteva crenguțe de cimbru, ulei de măsline extravirgin și miere. Cu o lingură scor de 0%, acest fel de mâncare este foarte rău (dar încă fixabil). Rețete similare includ Pui fript glazurat cu miere și lămâie, Pui fript glazurat cu miere și lămâie, și Pui De Lămâie Glazurat Cu Miere.
Instrucțiuni
Marinați puiul: frecați puiul cu aproximativ două lingurițe de sare kosher, pe toată suprafața puiului.
Așezați sucul de lămâie și puiul întreg într-o pungă de plastic resigilabilă (ca o pungă mare pentru congelator). Sigilați punga și mutați sucul de lămâie, astfel încât să acopere puiul.
Așezați puiul în sac într-un castron, astfel încât, dacă punga se scurge, să nu se scurgă peste tot frigiderul și să se răcească timp de 2 ore sau peste noapte. Întoarceți puiul ocazional, astfel încât toate părțile să rămână acoperite cu suc de lămâie.
Se usucă puiul, se freacă cu ulei de măsline, se presară sare și piper, se adaugă ierburi și pene de lămâie: Preîncălziți cuptorul la 400 km f (205 km C) cu un suport pentru cuptor așezat în treimea inferioară a cuptorului.
Scoateți puiul din frigider și scoateți-l din punga de marinată (aruncați marinada).
Se usucă puiul cu prosoape de hârtie. Frecați uleiul de măsline pe tot exteriorul puiului.
Se presară peste tot cu sare și piper, inclusiv cavitatea.
Așezați crenguțe de cimbru și pene de lămâie în cavitate.
Prăjiți pui și ungeți cu miere:
Așezați puiul pe un raft peste o tigaie de prăjire superficială (vă recomandăm un raft pentru a ajuta circulația căldurii în jurul puiului). Se prăjește timp de 20 de minute la 400 buc.f (205 buc. C), apoi se reduce căldura la 350 buc. F (175 buc. c). Prăjiți încă 45 de minute.
În timp ce puiul se prăjește, încălziți mierea într-un castron în cuptorul cu microunde sau într-o cratiță mică pentru a ușura periajul.
După ce puiul s-a prăjit la 350 buc.F (175 buc. C) timp de 45 de minute, folosiți o perie de patiserie pentru a peria Generos partea superioară și părțile laterale ale puiului cu miere.
Friptura de încă 10-15 minute la 177° (175°C) până la o clipă citit termometrul arată160 (71°C) pentru sân și 170°C (77°C) pentru a coapsei, sau atunci când un cuțit ascuțit introdus în sân și coapsei comunicate de sucuri care rula clar, nu roz.
Mierea va arde dacă devine prea fierbinte, așa că urmăriți puiul în această etapă. Dacă pielea devine prea întunecată și puiul încă nu este gata, cortați puiul cu o bucată de folie de aluminiu.
Periați puiul cu miere încă o dată înainte de a-l scoate din cuptor.
Scoateți puiul din cuptor și transferați-l pe o tăietură. Cort cu folie să se odihnească timp de 15 minute.
Faceți sos cu picături: răzuiți picăturile din tigaia de prăjire cu o spatulă metalică.
Se toarnă sucurile de tigaie și picăturile într-o cratiță mică. Dacă există bucăți înnegrite din miere arsă, îndepărtați-le. Scoateți toate, cu excepția unei linguri de grăsime.
Dacă doriți să îngroșați sucurile pentru sos, creați o suspensie cu o linguriță de amidon de porumb sau făină și o lingură de apă.
Se adaugă suspensia în picături, se încălzește și se amestecă până se îngroașă. Condimentează după gust cu sare și piper.
Serviți puiul cu sucuri de tigaie sau sos îngroșat.