Pizza Armeană (Lahmahjoon)
Pizza armeană (Lahmahjoon) necesită în jur 50 minute de la început până la sfârșit. Pentru $1.98 pe portie, această rețetă acoperă 14% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Îți urmărești silueta? Această rețetă fără lactate are 267 calorii, 15g de proteine, și 19g de grăsime pe porție. Această rețetă servește 6. 1 persoană a făcut această rețetă și ar face-o din nou. Funcționează bine ca un fel principal destul de ieftin. Mergeți la magazin și ridicați rondele de pâine pita, mentă, tei și alte câteva lucruri pentru a o face astăzi. Pentru a folosi turmericul măcinat, puteți urma acest fel principal cu Tort De Lămâie Umplut Cu Cireșe ca desert. Este adus la tine de Allrecipes. Cu o lingură scor de 46%, acest fel de mâncare este solid. Rețete similare includ Pizza Armeană (Lahmahjoon), Lahmahjoon (Pizza Armeană), și Pizza Lahmahjoon.
Instrucțiuni
Preîncălziți cuptorul la 450 grade F (230 grade C). Condimentează mielul cu sare și piper și dă deoparte.
Încălziți uleiul de măsline într-o tigaie mare la foc mediu-mare.
Adăugați ceapa, usturoiul și ardeiul gras și amestecați până abia începe să se rumenească. Se amestecă chimenul, turmericul, boiaua și schinduful.
Adăugați imediat mielul măcinat. Strângeți pană de lămâie peste miel și aruncați coaja în amestec. Rupeți carnea și amestecați până se rumeneste.
Îndepărtați coaja de lămâie.
Se amestecă roșiile, ketchup-ul și pătrunjelul. Continuați să fierbeți până când cea mai mare parte a lichidului s-a evaporat, 10 până la 15 minute. Amestecul trebuie să fie răspândit, dar nu prea umed sau pitas va deveni ud.
Aranjați pitas pe o foaie mare de copt, cu excepția cazului în care le coaceți direct pe grătarul cuptorului. Puneți amestecul de carne pe pitas și neteziți într-un strat uniform până la 1/8 inch de marginea pita.
Presărați brânză feta pe amestecul de carne.
Coaceți pitas până când marginile sunt ușor crocante și carnea este ușor rumenită, dar nu uscată, aproximativ 10 până la 20 de minute, în funcție de faptul dacă pitas sunt pe o foaie de copt sau pe grătarul cuptorului. Strângeți ușor varul deasupra, presărați mentă tocată și bucurați-vă!