Pâine cu scorțișoară și stafide
Dacă aveți aproximativ 1 oră și 10 minute de petrecut în bucătărie, pâinea cu scorțișoară și stafide ar putea fi o rețetă excelentă de tip lacto ovo-vegetarian de încercat. Pentru 10 cenți per porție , primiți un aperitiv pentru 40 de persoane. O porție conține 122 de calorii , 3 g de proteine și 3 g de grăsimi . Această rețetă de la Taste of Home are 1 fan. Un amestec de făină, zahăr brun, zahăr și câteva alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. Cu un scor de 0% , acest preparat este îmbunătățibil. Încercați chipsuri cu nuci pecan, scorțișoară și stafide , chifle cu rom, stafide și scorțișoară și prăjitură cu ananas, morcovi și stafide pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Într-un bol mare, dizolvați drojdia și 1 lingură de zahăr în apă caldă.
Adăugați laptele, ouăle, untul topit, sarea și 5 căni de făină. Bateți până obțineți o compoziție omogenă. Încorporați suficientă făină rămasă pentru a forma un aluat ferm.
Răsturnați pe o suprafață presărată cu făină; frământați până când aluatul este neted și elastic, aproximativ 6-8 minute.
Puneți compoziția într-un bol uns, întorcându-o o dată pentru a unge partea de sus. Acoperiți și lăsați să crească într-un loc cald până își dublează volumul, aproximativ o oră.
Îndepărtați aluatul în două; împărțiți-l în jumătate.
Întindeți o porție într-un dreptunghi de 38 cm x 33 cm.
Întindeți 60 ml de unt până la 1,5 cm de margini; presărați cu 2 linguri de zahăr brun, 2 linguri de stafide și 1 1/2 linguriță de scorțișoară.
Rulați în stilul unui rulou de gelatină, începând cu latura lungă; ciupiți cusăturile pentru a sigila și prindeți capetele dedesubt.
Așezați aluatul cu partea cu îmbinare în jos pe o tavă de copt unsă cu ulei, de 43 cm x 28 cm. Acoperiți și lăsați să crească până își dublează volumul, aproximativ 40 de minute. Repetați cu aluatul și umplutura rămase.
Coaceți la 175°C timp de 30-35 de minute sau până se rumenesc. Răciți pe grătare.