Nuc - Data Torte
Nuc-Data Torte ar putea fi doar desert pe care îl căutați. Pentru $1.17 pe portie, această rețetă acoperă 9% necesarul zilnic de vitamine și minerale. O porție conține 394 calorii, 8g de proteine, și 15g de grăsime. Această rețetă servește 8. Dacă aveți curmale, sare, nuci și alte câteva ingrediente la îndemână, o puteți face. Această rețetă este plăcută de 1 gurmanzi și bucătari. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 5 ore. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 27%. Acest scor este destul de rău. Rețete similare sunt Data Nut Torte, Prime Data Nuci Torte, și Chewy Data Torte.
Instrucțiuni
Preincalziti cuptorul la 350 de grade F cu rack in mijloc. Ungeți cu generozitate o tigaie rotundă de 9 x 2 inci cu unt înmuiat sau ulei vegetal și praf cu puțină masă matzo, eliminând excesul.
Se toarnă apă fierbinte peste curmale într-un castron mare și se lasă să stea 15 minute pentru a se înmuia.
Pulsați nucile într-un robot de bucătărie până se toacă, apoi adăugați 1/4 cană de zahăr și pulsați până când nucile sunt măcinate fin.
Adăugați făină matzo (2/3 cană), coajă, cardamom și sare și pulsați până se combină.
Bateți albușurile cu un vârf de sare într-un castron folosind un mixer electric la viteză medie-mare până când țin doar vârfuri moi.
Adăugați 1/2 cană de zahăr rămasă într-un flux lent, bătând până când albii dețin vârfuri lucioase rigide.
Bateți gălbenușurile în amestecul de curmale. Îndoiți o treime din amestecul de gălbenușuri în albușuri, apoi pliați amestecul de gălbenușuri rămas ușor, dar bine. Îndoiți tot amestecul de nuci în aluat.
Lingura aluat în tigaie tort și se coace până de aur și elastic la atingere și tort doar începe să trageți departe de partea de tigaie, 35 la 40 de minute. Se răcește în tigaie pe un raft 30 de minute, apoi se inversează pe raft și se răcește complet.
Tortul poate fi făcut cu 2 zile înainte și păstrat, într-o pungă sigilată sau înfășurat strâns în folie de plastic, la temperatura camerei.