Mahallebi
Mahallebi ar putea fi o rețetă bună pentru a vă extinde cutia de rețete pentru farfurie. Această rețetă face 8 porții cu 558 calorii, 11g de proteine, și 27G de grăsime fiecare. Pentru $1.13 pe portie, această rețetă acoperă 14% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. 2 persoane au considerat că această rețetă este delicioasă și satisfăcătoare. Un amestec de bucăți de bețișoare de scorțișoară, zahăr, smântână grea și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de aromată. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 25 minute. Este adus la tine de Toțiretete. Este o opțiune bună dacă urmați un fără gluten și vegetarian dieta. Cu o lingură scor de 49%, acest fel de mâncare este solid. Încercați rețete similare.
Instrucțiuni
Într-un castron mic, amestecați împreună făina de porumb și 1 cană de lapte.
Într-o cratiță la foc mare, amestecați împreună 3 căni de lapte, zahăr și vanilie. Aduceți la fierbere. Se amestecă făina de porumb și amestecul de lapte în cratiță. Reduceți căldura la minim și lăsați să se răcească ușor; apoi amestecați smântâna, amestecând constant până când crema se îngroașă. Se lasă să se răcească momentan, apoi se toarnă în boluri individuale sau într-un bol mare de servire.
Presărați nuci de fistic deasupra. Acoperiți și refrigerați.
Pentru a face siropul, amestecați împreună apă, zahăr și suc de lămâie într-o cratiță setată la foc mare. Aduceți la fierbere.
Puneți bețișoarele de scorțișoară în cratiță și fierbeți aproximativ 5 minute. Se strecoară lichidul și se toarnă într-un castron. Se lasă să se răcească; acoperiți și refrigerați.
Serviți budincile reci cu sirop rece stropit deasupra.