Mănâncă pentru opt dolari: mazăre cu ochi negri și verdeață
Nevoie de o garnitură fără gluten și vegană? Mănâncă pentru opt dolari: mazărea cu ochi negri și verdele ar putea fi o rețetă super de încercat. Această rețetă servește 4. O porție conține 148 calorii, 5g de proteine, și 8g de grăsime. Pentru 41 de cenți pe porție, această rețetă acoperă 9% necesarul zilnic de vitamine și minerale. 1 persoană a făcut această rețetă și ar face-o din nou. Un amestec de chile, oregano, boia de ardei și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 59%. Acest scor este solid. Rețete similare includ Mazăre și verde cu ochi negri, Black Eyed Peas & Collard Greens, și Anul Nou Black Eyed Peas și verde.
Instrucțiuni
Alegeți mazărea cu ochi negri, spălați și scurgeți. Într-o oală mare, aduceți mazărea și 4 1/2 căni de apă la fierbere. Acoperiți, dați focul la minim și fierbeți ușor până când mazărea este fragedă. Timpul necesar poate varia foarte mult, de la 20 la 40 de minute sau mai mult, așa că începeți să verificați devreme.
Puneți uleiul într-o tigaie mare sau o cratiță adâncă și încălziți la o flacără medie-mare. Când este fierbinte, adăugați chile și amestecați o dată; apoi adăugați usturoiul și amestecați o dată.
Se toarnă mazărea cu ochi negri cu tot lichidul de gătit în tigaia cu ulei și se adaugă frunzele de dafin, oregano, cimbru, boia și sare. Se amestecă pentru a se amesteca și se aduce la foc mic. Se fierbe ușor, neacoperit, la foc mic timp de 20 de minute.