Gatiti cartea: pâine franceză de nuc
Reteta gatiti cartea: pâine franceză nuc este gata în aproximativ 45 de minute și este cu siguranță un remarcabil vegan opțiune pentru iubitorii de mâncare mediteraneană. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 12g de proteine, 30g de grăsime, și un total de 516 calorii. Această rețetă servește 8 și costă 73 de cenți pe porție. Un amestec de sare de masă, drojdie de mașină de pâine, jumătăți de nucă de calitate fină și o mână de alte ingrediente sunt tot ce trebuie pentru a face această rețetă atât de aromată. 7 persoane au făcut această rețetă și ar face-o din nou. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 71%. Acest scor este bun. Rețete similare includ Gatiti cartea: biscuiti Stilton si nuc, Gatiti cartea: Nectarine si Galete de nuc, și Gatiti cartea: Caramel sarat si felie de nuc.
Instrucțiuni
Prima creștere: într-un castron mare, amestecați bine grâul întreg și făina albă, zahărul, sarea și drojdia. Se amestecă energic în apă, răzuind vasul și amestecând până când aluatul este bine amestecat și neted. Dacă amestecul este prea uscat pentru a încorpora toată făina, câte puțin, amestecați suficientă apă pentru a amesteca ingredientele; nu umeziți prea mult, deoarece aluatul ar trebui să fie foarte rigid.
Periați sau pulverizați blatul cu ulei. Acoperiți bine vasul cu folie de plastic. Dacă doriți, pentru cea mai bună aromă sau pentru comoditate, puteți refrigera aluatul timp de 3 până la 10 ore. Apoi lăsați să crească la temperatura camerei răcoroase timp de 12 până la 18 ore.Între timp, rezervați 4 jumătăți perfecte de nucă pentru garnitură.
Întindeți restul pe o foaie de copt și prăjiți ușor, amestecând de mai multe ori, într-un cuptor preîncălzit de 325 km F timp de 10 până la 15 minute, sau până când este parfumat și doar ușor rumenit.
Lasă să se răcească. Se toacă mărunt (într-un robot de bucătărie, dacă se dorește).
A doua creștere: amestecați energic nucile răcite în aluat. Dacă nu este rigid, amestecați suficientă făină integrală de grâu pentru a face dificilă amestecarea. Folosind o spatulă de cauciuc unsă, ridicați și pliați aluatul spre centru, lucrând până la capăt în jurul vasului, inversați-l într-o oală de metal greu bine unsă, apoi praf de făină, de 3 litri (sau mai mare) (sau folosiți o caserolă rotundă cu fund plat cu capac).
Periați sau pulverizați partea superioară cu ulei, apoi neteziți suprafața cu o spatulă de cauciuc unsă sau cu vârful degetelor.
Tăiați tăieturi adânci de 1/2 inch pentru a forma un x în partea superioară centrală; foarfecele de bucătărie bine unse funcționează cel mai bine.
Puneți cele 4 jumătăți de nucă neprăjite în unghiurile "x" pentru garnitură: apăsați foarte ferm pentru a le încorpora. Acoperiți vasul cu capacul său.
Lăsați să crească folosind oricare dintre aceste metode: pentru o creștere regulată de 1 1/2 până la 2 1/2 oră, lăsați să stea la temperatura camerei calde; pentru o creștere accelerată de 1 până la 2 ore, lăsați să stea într - un cuptor cu microunde oprit împreună cu 1 cană de apă fierbinte; sau pentru o creștere prelungită, dați-l la frigider timp de 4 până la 24 de ore, apoi puneți - l la temperatura camerei. Continuați până când aluatul se dublează de la dimensiunea dezumflată.
Preliminarii de coacere: cu 15 minute înainte de timpul de coacere, așezați un suport în treimea inferioară a cuptorului; preîncălziți la 400 de grade F. pudrați ușor blatul aluatului cu făină integrală de grâu.
Coaceți pe raftul inferior, acoperit, timp de 45 de minute.
Scoateți capacul și continuați să coaceți timp de 20 până la 30 de minute, sau până când partea superioară este bine rumenită și o frigăruie introdusă în partea cea mai groasă iese cu doar câteva particule agățate de partea de jos (sau până când centrul înregistrează 207 până la 210 F pe un termometru cu citire instantanee). Apoi coaceți încă 5 minute pentru a vă asigura că centrul este gata. Se răcește în tigaie pe o grătar timp de 10 minute.
Scoateți pâinea la raft, trecând un cuțit în jurul marginilor pentru ao slăbi, dacă este necesar.
Servire și depozitare: pâinea are cel mai bun gust și felii la temperatura camerei. Se răcește complet înainte de a depozita etanș în plastic sau folie. Pâinea se va păstra la temperatura camerei până la 3 zile și poate fi înghețată, etanșă, până la 2 luni.