Friptură de oală cu afine
Friptura de oală cu afine ar putea fi doar felul principal pe care îl căutați. Această rețetă face 6 porții cu 546 calorii, 28G de proteine, și 36g de grăsime fiecare. Pentru $5.17 pe portie, această rețetă acoperă 19% necesarul zilnic de vitamine și minerale. 1 persoană a considerat că această rețetă este delicioasă și satisfăcătoare. Este o opțiune bună dacă urmați un fără gluten, fără lactate și prietenos cu fodmap dieta. Crăciun va fi și mai special cu această rețetă. Mergeți la magazin și ridicați ulei de măsline extravirgin, portocală, oțet de vin și alte câteva lucruri pentru a-l face astăzi. Pentru a consuma merisoarele, puteți urma acest fel principal cu Budinca de paine cu afine uscate ca desert. În general, această rețetă câștigă o scor spoonacular solid de 57%. Rețete similare includ Aragaz Lent Balsamic Oală Friptură, Friptură Ușoară De Vită Balsamică - Fără Carbohidrați Și Fără Gluten, și Friptură de porc cu aragaz lent cu afine.
Instrucțiuni
Puneți untul sau uleiul într-o caserolă sau tigaie care poate fi acoperită ulterior și transformați focul la mediu-mare.
Puneți zahărul pe o farfurie și dragați toate suprafețele cărnii în ea; rezervați zahărul rămas. Când spuma de unt dispare sau uleiul este fierbinte, rumeniți carnea pe toate părțile, condimentând-o cu sare și piper pe măsură ce se rumeneste.
Când carnea este rumenită frumos, adăugați oțetul și gătiți un minut, amestecând, apoi adăugați merisoarele și zahărul rămas și amestecați. Îndepărtați coaja de portocală (o puteți face în fâșii largi, cu un cuțit mic sau un cojitor de legume) și adăugați-o în oală; sucați portocala și adăugați și sucul, împreună cu un vârf de cayenne. Întoarceți focul la minim și acoperiți; amestecul ar trebui să baloneze, dar nu furios.
Gatiti, rotind carnea si amestecand timp de aproximativ 1 ora, sau pana cand temperatura interna este de 125 mm f pana la 130 mm f (mediu-rar); îl puteți găti mai mult dacă doriți.
Când carnea este gata, gustați și reglați condimentul dacă este necesar. Opriți focul și lăsați friptura să se odihnească câteva minute, apoi sculptați și serviți, cu sosul.
O notă despre fripturile de oală, tocanele și alte feluri de mâncare din carne de vită
Friptura de oală și felul său sunt adevărate fără creier: deoarece sunt întotdeauna gătite bine făcute, sincronizarea este destul de flexibilă și, din moment ce sunt gătite într-o oală acoperită cu lichid, nici sursa, nici nivelul de căldură nu contează prea mult.
Puteți găti o friptură de oală deasupra aragazului sau la cuptor, la foc foarte mic, ceva mai moderat sau chiar destul de mare. Puteți chiar să o gătiți în avans și să o reîncălziți sau să tăiați carnea înainte de a o găti și să o numiți tocană de vită.
Bucățile fragede de carne de vită, cum ar fi filetul și chiar filetul, vor reduce semnificativ timpul de gătit, dar nu vor produce același sos bogat și mătăsos creat de tăieturile mai dure. Astfel, tăieturile ieftine, cum ar fi mandrina și pieptul, sunt cele mai bune—și puteți utiliza oricare dintre ele. Chuck devine fraged puțin mai repede, dar este mai gras; pieptul devine puțin mai uscat, dar sosul are grijă de asta și se feliază frumos.
Amintiți-vă că atunci când rumeniți carnea, un pas solicitat în fiecare dintre următoarele rețete, ar trebui să mențineți căldura ridicată și să nu mutați carnea. Numai atunci când pare bun și rumenit—într—adevăr rumenit, nu doar colorat-ar trebui să treceți la pasul următor.
Cea mai bună parte este că aromatizarea fripturii nu este mai mult decât o chestiune de gust; cu greu poți greși atâta timp cât ingredientele care intră în oală te atrag.
și bestseller-ul clasic cum să gătești totul, care a vândut mai mult de un milion de exemplare. El este, de asemenea, coautor, cu Jean-Georges Vongerichten, de simplu la spectaculos și Jean-Georges: gătit acasă cu un bucătar de patru stele. Domnul Bittman este un scriitor prolific, face apariții frecvente la radio și televiziune și este gazda celor mai bune rețete din lume, un serial din 13 părți la televiziunea publică. Locuiește în New York și Connecticut.