Curry De Creveți În Stil Kerala

Curry De Creveți În Stil Kerala
Nevoie de o curs principal fără gluten, fără lactate și pescatarian? Curry de creveți în stil Kerala ar putea fi o rețetă excelentă de încercat. Pentru $ 4.16 pe portie, această rețetă acoperă 31% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă face 4 porții cu 620 calorii, 28G de proteine, și 51G de grăsime fiecare. Această rețetă de la Serious Eats are 2 fani. Această rețetă este tipică bucătăriei indiene. Un amestec de frunze de curry, semințe de muștar maro, usturoi și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. Pentru a consuma ghimbirul, puteți urma acest fel principal cu Tort de ghimbir cu glazură de ghimbir cristalizată ca desert. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 67%. Acest scor este solid. Încercați Pui În Stil Kerala (Curry Nadan Khozi), Curry de oaie cu lapte de cocos-înăbușit-stil Kerala, și Kerala Miel Curry pentru rețete similare.

Instrucțiuni

1
Clătiți scurt kodampuli pentru a îndepărta praful, apoi înmuiați-l în apă clocotită într-un castron mic înainte de a continua să pregătiți ingredientele rămase.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Parmezan Proaspăt Ras, Plus Coajă (opțional)Parmezan Proaspăt Ras, Plus Coajă (opțional)
Echipamente pe care le vei folosi
2 Tuburi (450 G Fiecare) De Aluat De Prăjituri Cu Unt De Arahide, Refrigerat, înmuiat2 Tuburi (450 G Fiecare) De Aluat De Prăjituri Cu Unt De Arahide, Refrigerat, înmuiat
2
Combinați ceapa, ghimbirul, usturoiul, chile verde, ambele ardei roșii și 1 lingură de ulei de cocos în robotul de bucătărie. Procesați până se combină într-o pastă netedă.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Ulei De CocosUlei De Cocos
2 Linguri De Gram Bengal (chana Dal)2 Linguri De Gram Bengal (chana Dal)
Ardei Iute RoșuArdei Iute Roșu
1 Linguriță De Boia Iute, Afumată Dacă Este Posibil1 Linguriță De Boia Iute, Afumată Dacă Este Posibil
Frișcă Suplimentară Groasă, OpționalăFrișcă Suplimentară Groasă, Opțională
Tortilla Proaspete Din Făină, Pentru ServireTortilla Proaspete Din Făină, Pentru Servire
Echipamente pe care le vei folosi
Roșii Heirloom, Tocate, OpționalRoșii Heirloom, Tocate, Opțional
3
Încălziți uleiul rămas într-o tigaie mare saut. Când uleiul strălucește, adăugați semințe de muștar, frunze de curry și asafoetida. Se amestecă pentru a acoperi cu ulei și se prăjește până când semințele de muștar apar aproximativ 30 de secunde, apoi se adaugă pasta de ceapă. Se amestecă pentru a acoperi cu ulei și se prăjește până când pasta se rumeneste ușor și devine uscată, aproximativ 10 minute.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Pentru Asezonarea CărniiPentru Asezonarea Cărnii
Frunze De CurryFrunze De Curry
AsafoetidaAsafoetida
Tortilla Proaspete Din Făină, Pentru ServireTortilla Proaspete Din Făină, Pentru Servire
Tortilla Proaspete Din Făină, Pentru ServireTortilla Proaspete Din Făină, Pentru Servire
Amestec De Condimente Pentru Friptură, Marca Preferată Montreal Steak Seasoning De La McCormickAmestec De Condimente Pentru Friptură, Marca Preferată Montreal Steak Seasoning De La McCormick
Echipamente pe care le vei folosi
Creveți Sotați, DecojițiCreveți Sotați, Decojiți
4
Adăugați lapte de cocos, kodampuli și lichidul său de înmuiere și aduceți tigaia la foc mic. Se fierbe timp de 5 minute pentru a da aromelor timp să se contopească. Opriți focul și adăugați creveți, amestecând pentru a-i acoperi în sos.
Ingrediente de care veți avea nevoie
1 Ceapă Roșie Medie Spre Mare, Tăiată Cubulețe1 Ceapă Roșie Medie Spre Mare, Tăiată Cubulețe
2 Lingurițe De Pastă Thailandeză De Chili Roșu2 Lingurițe De Pastă Thailandeză De Chili Roșu
Măruntaie și Os De Gât De CurcanMăruntaie și Os De Gât De Curcan
Echipamente pe care le vei folosi
Creveți Sotați, DecojițiCreveți Sotați, Decojiți
5
Lăsați creveții să gătească până aproape (dar nu complet) gata, 1-2 minute.
Ingrediente de care veți avea nevoie
2 Lingurițe De Pastă Thailandeză De Chili Roșu2 Lingurițe De Pastă Thailandeză De Chili Roșu
6
Adăugați sare și zahăr după gust, apoi serviți imediat cu orez, trecând pene de var și coriandru la masă.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Pană De VarPană De Var
1 1/2 Uncii De Tequila Blanco 100%1 1/2 Uncii De Tequila Blanco 100%
Suc De Lămâie, OpționalSuc De Lămâie, Opțional
Fiecare Sare De Telina, Sare De Ceapa, Condimente De Pasare, Praf De Usturoi, Boia De Ardei Si PiperFiecare Sare De Telina, Sare De Ceapa, Condimente De Pasare, Praf De Usturoi, Boia De Ardei Si Piper
(fie Fie Obișnuit)(fie Fie Obișnuit)

Vin recomandat: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc

Pinot Grigio, Riesling și Sauvignon Blanc sunt alegerile mele de top pentru creveți. Aceste vinuri albe crocante funcționează bine cu creveții pregătiți într-o varietate de moduri, indiferent dacă sunt la grătar, prăjiți sau în sos de usturoi. Un vin pe care l-ați putea încerca este Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris. Are 4,4 din 5 stele și o sticlă costă aproximativ 26 de dolari.
Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris
Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris
Un amestec de trei podgorii grozave, acest strugure viu creează un vin prietenos cu mâncarea, luminos și pur. Acidul tăiat cu cuțit, cu pere, sorbet de lămâie, condimente și iasomie îți face gura apă și mâinile să tremure.
DificultateGreu
Gata În45 m.
Porții4
Scor De Sănătate21
Bucătăriiindianasiatic
Tipuri De Feluri De MâncareMasa de pranzFelul principalMasa de seara
Revista