Curcan de mere și salvie
Apple și Sage Turcia ar putea fi doar felul principal pe care îl căutați. Această rețetă face 10 porții cu 865 calorii, 99G de proteine, și 38g de grăsime fiecare. Pentru $ 2.53 pe portie, această rețetă acoperă 38% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 5 ore și 10 minute. Doar câțiva oameni au făcut această rețetă, iar 1 ar spune că a lovit locul. Mergeți la magazin și ridicați portocale, nucșoară, frunze de salvie și alte câteva lucruri pentru ao face astăzi. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 70%. Acest scor este solid. Încercați Burgeri de curcan cu salvie și mere, Curcan Prăjit Cu Mere-Salvie, și Sos De Curcan Cu Salvie De Mere pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Încălziți cuptorul la 500 de grade F.
Scoateți curcanul din frigider și lăsați să vină la temperatura camerei cuptorul alb se încălzește, aproximativ 30 până la 45 de minute. Aruncați mănușile și rezervați gâtul. Clătiți cavitatea curcanului și uscați-o cu prosoape de hârtie. Frecați curcanul peste tot cu 2 linguri de ulei vegetal; condimentează generos cu sare și piper negru proaspăt măcinat.
Puneți frunzele de salvie sub piele. Condimentează cavitatea cu sare și piper, strecoară 1/2 din portocală peste pasăre și pune cealaltă jumătate în interiorul cavității împreună cu usturoiul.
Aranjați curcanul într-o tigaie mare și prăjiți până când pielea este maro aurie, aproximativ 20 până la 30 de minute.
Puneți gâtul, ceapa și merele într-un bol și aruncați cu restul de 1 lingură de ulei vegetal. Condimentează bine cu sare și piper negru proaspăt măcinat.
Reduceți temperatura cuptorului la 350 de grade F și adăugați merele, ceapa și gâtul de curcan în tigaia de prăjire. Ungeti cu picaturi tigaie aproximativ la fiecare 45 de minute. Prăjiți curcanul până când temperatura internă a coapsei interioare atinge 160 de grade F pe un termometru citit instantaneu.
Scoateți din cuptor pe o tăietură și lăsați să se odihnească neacoperit, cel puțin 30 de minute, în timp ce pregătiți sosul.
Scoateți merele și ceapa într-un platou de servire. Sculptați curcanul și aranjați pe platoul de servire.
Se servește cu sosul simplu.
Topiți untul într-o cratiță medie la foc mediu. Când spumează, amestecați făina până se omogenizează. Gatiti pana cand faina isi pierde aroma cruda si transforma culoarea arahidei, aproximativ 3 pana la 5 minute.
Bateți în bulion de pui până când amestecul este neted. Aduceți la foc mic, apoi reduceți focul la minim și gătiți până devine o culoare bronz deschis.
Între timp, scoateți curcanul din tigaia de prăjire și lăsați-l deoparte să se odihnească. Aruncați toate, cu excepția a 1 lingură de picături din tigaia de prăjire.
Puneți tigaia pe plită la foc mediu. Când sucurile de tigaie sunt fierbinți, adăugați frunzele de salvie și prăjiți până la parfum, aproximativ 1 minut.
Adăugați un strop mare de suc de mere și răzuiți bucățile rumenite din partea de jos a tigaiei.
Se strecoară acest lichid în amestecul de bulion de pui îngroșat și se condimentează cu sare, piper și nucșoară.
Bateți pentru a combina. Aduceți la foc mic și gătiți câteva minute până când sunt groase și cremoase, aproximativ 3 până la 5 minute.
Serviți cu curcanul și părțile laterale.