Coq au Vin
Îți urmărești silueta? Această rețetă fără gluten, fără lactate și 30 întregi are 317 calorii, 10g de proteine, și 21g de grăsime pe porție. Această rețetă servește 4. Pentru $3.67 pe portie, această rețetă acoperă 20% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Dacă aveți la îndemână ulei vegetal, frunze de dafin, căței de usturoi și alte câteva ingrediente, îl puteți face. 1 persoană a făcut această rețetă și ar face-o din nou. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 3 ore. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 45%. Acest scor este solid. Încercați Coq au Riesling paste pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Cu o noapte înainte de servire puneți bucățile de pui într-un castron mare.
Adăugați jumătate din rondele de morcov și toată ceapa tocată în vas, împreună cu jumătate din crenguțele de cimbru, frunza de dafin și boabele de piper.
Se toarnă vinul peste pui și se acoperă vasul. Puneți la frigider peste noapte. A doua zi scoateți bucățile de pui și legumele cu clești sau o lingură cu fante și puneți puiul și legumele deoparte pe 2 farfurii separate. Se strecoară marinada, se aruncă ierburile.
Încălziți uleiul într-un cuptor olandez mare din fontă. Rumeniti bucatile de pui in el in mai multe loturi pana devin aurii. Puneți puiul deoparte pe măsură ce se rumeneste pe o tavă căptușită cu un prosop de hârtie pentru a se scurge.
Adăugați legumele înmuiate în vin rezervate și căței de usturoi zdrobiți în vas, adăugând mai mult ulei după cum este necesar; rumeniti-le bine. Puneți puiul în cuptorul olandez cu legumele rumenite, împreună cu bulionul de pui, marinada rezervată și 1 lingură de sare. Se amestecă, se aduce la fierbere, apoi se acoperă.
Lăsați-l să fiarbă la foc mic timp de 1 până la 2 ore.Când este complet gătit, opriți focul și lăsați bulionul să se răcească oarecum în timp ce curățați ceapa perlată și tăiați ciupercile în jumătate.
Tăiați slănina în fâșii de 1 inch.
Adăugați-le într-o tigaie mare din fontă setată la foc mediu. Prăjiți fâșiile de slănină până când sunt crocante.
Scoateți-le pe o farfurie căptușită cu un prosop de hârtie pentru a le scurge, rezervându-le pentru o altă utilizare.
Adăugați ceapa perlată și ciupercile în grăsimea de slănină și gătiți până devin aurii. Opriți focul și puneți-le deoparte.
Scoateți bucățile de pui răcite din cuptorul olandez și puneți-le pe o farfurie având grijă să lăsați intacte bucățile foarte fragede. În acest moment, puteți lipi bucățile de pui sub broiler pentru un miniute sau două dacă doriți să le îmbunătățiți culoarea, dar acest lucru nu este necesar. Strecurați lichidul rămas apăsând pe solide pentru a obține cât mai multă aromă posibil. Aruncați solidele. Întoarceți puiul și bulionul strecurat în vas.
Adăugați restul de crenguțe de cimbru. Condimentează după gust.
Adăugați ceapa perlată rumenită, ciupercile, bucățile de țelină și morcovii rămași nefierți. Gatiti la foc mediu pana cand morcovii si telina sunt fragede si fierte in aproximativ 20 pana la 30 de minute, ajustati condimentele adaugand o atingere de otet de vin rosu dupa cum este necesar.
Se ornează cu pătrunjel și se servește cald cu pâine crustă.