Chipsuri de cartofi și sfeclă roșii, albe și albastre

Cartofii roșii, albi și albaștri și chipsurile de sfeclă ar putea fi doar garnitura pe care o căutați. O porție conține 205 calorii, 2G de proteine, și 17g de grăsime. Pentru 81 cenți pe porție, această rețetă acoperă 5% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă servește 8. Este o opțiune bună dacă urmați un fără gluten, întreg 30 și vegan dieta. 15 persoane au făcut această rețetă și ar face-o din nou. Mergeți la magazin și ridicați cartofi mov, sfeclă, ulei de canolan și alte câteva lucruri pentru a-l face astăzi. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 40 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 26%. Acest scor nu este atât de extraordinar. Încercați Dippers dublu roșu și alb cu chipsuri de porumb albastru, Chipsuri de cartofi cu brânză albastră, și Cartofi dulci și chipsuri de sfeclă cu usturoi sare de rozmarin pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Umpleți un castron mare cu apă rece. Folosind o mandolină sau un cuțit foarte ascuțit, tăiați cartofii de copt și violet în rondele groase de 1/8 inch, apoi transferați-le în apa rece pentru a se înmuia timp de 5 minute. În timp ce cartofii se înmoaie, feliați sfecla în runde groase de 1/8 inch.
Scoateți cartofii din apă și transferați–i pe o farfurie căptușită cu un prosop de hârtie, bătându-i complet uscați.
Tapetați o foaie mare de copt cu prosoape de hârtie. Umpleți o cratiță medie adâncă, cu fund greu (sau friteuză) cu 4 inci de ulei, lăsând cel puțin 3 inci între ulei și partea superioară a cratiței.
Încălziți uleiul la foc moderat până când un termometru pentru prăjit înregistrează 350 F.
Lucrând în loturi, folosiți o lingură de metal cu fante sau un păianjen pentru a plasa cu grijă rundele de cartofi în uleiul încins. Se prăjește, răsturnând după cum este necesar, până se rumenesc, 2 până la 3 minute.
Transferați așa cum ați făcut pe foaia de copt tapetată cu prosop de hârtie și condimentați imediat cu sare. Continuați să prăjiți cartofii rămași, readucând uleiul la 350 cm.f între loturi.
Odată ce toți cartofii sunt prăjiți, prăjiți sfecla: lucrând în loturi, folosiți o lingură de metal cu fante sau un păianjen pentru a așeza cu grijă rondele de sfeclă în uleiul încins. Se prăjesc, răsturnând după cum este necesar, până când încep să se onduleze în jurul marginilor, 3 până la 4 minute.
Transferați așa cum ați făcut pe foaia de copt tapetată cu prosop de hârtie și condimentați imediat cu sare. Continuați să prăjiți rundele de sfeclă rămase, readucând uleiul la 350 mc F între loturi.
Într-un castron mare, aruncați cartofii și chipsurile de sfeclă, condimentați cu sare suplimentară dacă este necesar și serviți. Faceți înainte: chipsurile de cartofi și sfeclă pot fi prăjite înainte și depozitate într-un recipient etanș timp de 3 zile