Biryani de pui cu conținut scăzut de grăsimi

Biryani de pui cu conținut scăzut de grăsimi ar putea fi o rețetă bună pentru a vă extinde colecția de feluri principale. Această rețetă servește 5. O porție conține 559 calorii, 35g de proteine, și 18g de grăsime. Pentru $2.65 pe portie, această rețetă acoperă 26% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă de la BBC Good Food necesită păstăi de cardamom, ulei de rapiță, șofran și garam masala. Este o opțiune bună dacă urmați un fără gluten dieta. 170 de oameni s-au bucurat că au încercat această rețetă. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 2 ore. Mai multor oameni le-a plăcut foarte mult acest fel de mâncare Indian. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 87%. Acest scor este remarcabil. Încercați Brioșe cu tort de morcovi cu conținut scăzut de grăsimi (care nu au gust scăzut de grăsimi!), Cupe De Biscuiți Cu Oală De Pui Cu Brânză (Cu Conținut Scăzut De Grăsimi, Cal Scăzut), și Piept de pui cu slănină și castane de apă {GF, cu conținut scăzut de grăsimi, cu conținut scăzut de carbohidrați pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Într-un bol de amestecare, amestecați împreună usturoiul, ghimbirul, scorțișoara, turmericul și iaurtul cu puțin piper și linguriță de sare. Sfat în bucățile de pui și amestecați pentru a acoperi (vezi pasul 1, de mai sus). Acoperiți și marinați la frigider aproximativ 1 oră sau mai mult dacă aveți timp. Încălziți laptele la cald, amestecați șofranul și lăsați-l deoparte.
Încălziți cuptorul la 200C / 180C ventilator / gaz
Feliați fiecare ceapă pe jumătate pe lungime, rezervați jumătate și tăiați cealaltă jumătate în felii subțiri.
Se toarnă 1 lingură de ulei pe o tavă de copt, se împrăștie peste ceapa feliată, se aruncă pentru a acoperi, apoi se întinde într-un strat subțire și uniform (pasul 2). Prăjiți 40-45 de minute, amestecând la jumătate, până devin aurii.
Când puiul s-a marinat, feliați subțire ceapa rezervată.
Încălziți 1 lingură de ulei într-o tigaie mare sau tigaie. Se prăjește ceapa timp de 4-5 minute până devine aurie. Se amestecă puiul, câte o lingură, prăjind până nu mai este opac, înainte de a adăuga următoarea lingură (acest lucru ajută la prevenirea coagulării iaurtului). Odată ce a fost adăugat ultimul pui, amestecați încă 5 minute până când totul pare suculent. Răzuiți orice bucăți lipicioase de pe fundul tigaiei, amestecați pudra de ardei iute, apoi turnați 100 ml apă, acoperiți și fierbeți la foc mic timp de 15 minute.
Scoateți și puneți deoparte.
Gatiti orezul in timp ce puiul fierbe.
Încălziți încă 1 lingură de ulei într-o tigaie mare, apoi aruncați bățul de scorțișoară, cardamomul, cuișoarele și semințele de chimen. Se prăjesc scurt până se eliberează aroma lor. Sfat în orez (pas
și prăjiți 1 min, amestecând continuu. Se amestecă bulionul și se aduce la fierbere. Coborâți focul și fierbeți, acoperit, timp de aproximativ 8 minute sau până când tot stocul a fost absorbit.
Se ia de pe foc și se lasă cu capacul pus câteva minute, astfel încât orezul să se pufnească. Se amestecă garam masala în restul de 1 linguriță de ulei și se lasă deoparte. Când ceapa este prăjită, scoateți și reduceți cuptorul la 180C / 160C ventilator / gaz
Puneți jumătate din pui și sucurile sale într-un vas rezistent la cuptor, aproximativ 25 x 18 x 6cm, apoi împrăștiați peste o treime din ceapa prăjită.
Scoateți condimentele întregi din orez, apoi stratificați jumătate din orez peste pui și ceapă.
Stropiți peste uleiul condimentat. Lingurați peste restul de pui și încă o treime de ceapă. Se acoperă cu orezul rămas (pas
și stropiți peste laptele infuzat cu șofran. Se împrăștie peste restul de ceapă, se acoperă bine cu folie și se încălzește în cuptor pentru aproximativ 25 de minute.
Se servește împrăștiat cu menta și coriandru.