Aloo Paratha (Pâine Indiană Cu Cartofi)
Rețeta Aloo Paratha (pâine indiană de cartofi) ar putea satisface pofta ta indiană în aproximativ 45 minute. Îți urmărești silueta? Această rețetă vegetariană are 397 calorii, 9g de proteine, și 21g de grăsime pe porție. Pentru 74 de cenți pe porție, această rețetă acoperă 18% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă servește 3. Un amestec de ghee, frunze de coriandru, cartofi și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de gustoasă. 151 persoană au făcut această rețetă și ar face din nou. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 72%. Acest scor este bun. Rețete similare includ aloo paratha, cum să faci Aloo paratha / punjabi Aloo paratha, jocuri cu masini-jocuri cu masini, și Cartofi / Aloo Paratha.
Instrucțiuni
Se amestecă făina, apa și sarea împreună într-un castron mare și se amestecă până se formează aluatul.
Răspândiți uleiul pe suprafața de frământare. Frământați aluatul câteva minute până când este neted și flexibil. Puneți aluatul deoparte și acoperiți-l cu o cârpă umedă.
Lăsați-l să se odihnească timp de cel puțin zece minute și până 1 1 oră.
Între timp, amestecați cartofii fierți și piureul cu pasta de ghimbir/usturoi, chimen, pudră de chili, pudră de mango, frunze de coriandru și ardei iute.
Împărțiți aluatul în 6 bile egale. Împărțiți amestecul de cartofi în 6 bile uniforme. Bilele de cartofi ar trebui să fie de aproximativ 1 1/2 ori mai mari decât bilele de aluat. Folosind un sucitor, rulați aluatul în cercuri cu diametrul de 3 inci.
Așezați bilele de cartofi în centru. Sigilați trăgând marginile aluatului rulat împreună pentru a face o bilă. Continuați să faceți toate cele șase bile.
Lăsați să se odihnească 4 minute.
Rotiți fiecare bilă într-un cerc larg și plat, cu diametrul de aproximativ 10 inci.
Încălziți 1 linguriță de ghee într-o tigaie mare la foc mediu până când strălucește.
Adăugați 1 disc de aluat și gătiți până se rumenesc și se rumenesc pe partea de jos, aproximativ 2 minute. Întoarceți și continuați să gătiți până când a doua parte este rumenită, cu aproximativ 2 minute mai mult, scăzând căldura dacă pâinea începe să ardă.
Se transferă pe o farfurie mare și se întinde cu 1 linguriță de unt. Repetați cu paratele rămase.
Vin recomandat: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Chenin Blanc, Gewurztraminer și Riesling sunt alegeri excelente pentru asiatici. Cel mai bun vin pentru mâncarea asiatică depinde de bucătărie și fel de mâncare - desigur - dar aceste albe acide se împerechează cu o serie de mese tradiționale, picante sau nu. Leo Steen Saini Vineyard Chenin Blanc cu un rating de 4,4 din 5 stele pare un meci bun. Costă aproximativ 24 de dolari pe sticlă.
![Leo Steen Saini Vineyard Chenin Blanc]()
Leo Steen Saini Vineyard Chenin Blanc
Ca fiind transportat într-o pajiște de primăvară, acest vin minunat afișează arome ispititoare de musetel, verbena lamaie, cimbru și citrice zesty. Pe palatul lung și răcoritor, aciditatea naturală excelentă și mineralitatea umedă a pietrișului aduc o energie frumoasă vinului, purtând arome de măr verde și pere Anjou la un finisaj luminos și concentrat.