Ștrudelul de mere Mamo
Ștrudelul de mere al lui Mamo ar putea fi doar desertul pe care îl căutați. O porție din acest fel de mâncare conține în jur 17g de proteine, 102G de grăsime, și un total de 1806 calorii. Această rețetă servește 3. Pentru $ 5.51 pe portie, această rețetă acoperă 32% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. Este o opțiune bună dacă urmați un vegetarian dieta. Mergeți la magazin și ridicați aluatul phyllo, uleiul vegetal, ananasul și alte câteva lucruri pentru a-l face astăzi. Această rețetă este plăcută de 1 gurmanzi și bucătari. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 9 ore și 55 de minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 60%. Acest scor este destul de bun. Încercați Strudel de mere (strudel apfel), Clătite de cartofi Mamo ușor adaptate, și Strudel De Mere pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Urmăriți cum să faceți această rețetă.
Pe măsură ce curățați și tăiați merele, presărați cu suc de lămâie și amestecați frecvent pentru a preveni rumenirea sau aruncați în apă cu gheață cu puțin suc de lămâie.
Așezați merele într-o oală mare pe aragaz la foc mediu-mare.
Adăugați ananasul, zahărul, 1 cană de apă și sare. Gatiti pana cand umezeala se evapora si consistenta fructului ramas este mai groasa decat conservele, 30-35 de minute. Se amestecă des pentru a preveni arderea pe fund. Se răcește, apoi se amestecă nucile.
Refrigerați umplutura de mere cel puțin peste noapte. Umplerea va dura la frigider până la o săptămână într-un recipient etanș.
Preîncălziți cuptorul la 350 de grade F.
Într-o oală, topiți untul la foc foarte mic. O spumă albă se va forma ca strat superior. Îndepărtați spuma cu o lingură. Odată ce spuma este îndepărtată, adăugați uleiul. Se amestecă și se scoate de pe foc.
Pe o foaie de hârtie cerată, așezați primul strat de aluat phyllo. (Aluatul se usucă rapid, așa că păstrați alte straturi care nu sunt utilizate acoperite cu o cârpă umedă peste o foaie de hârtie cerată.) Folosind o perie de patiserie, periați ușor amestecul de unt / ulei pe întreaga foaie de aluat.
Se presară cu amestecul de pesmet pe întreaga suprafață. Repetați pentru încă 4 straturi, astfel încât fiecare rolă să aibă în total 5 straturi de aluat phyllo.
Folosind o lingură, adăugați un rând de măr umplând un centimetru sau doi din fundul aluatului. Nu suprasolicitați sau strudelul se va sparge la coacere. Ridicați marginea inferioară a hârtiei cerate cu ambele mâini, fiecare aproximativ o treime din drum de la marginile exterioare pentru a susține phyllo în timp ce înfășurați aluatul, în stil jellyroll. Pe măsură ce vă rotiți, pliați părțile spre interior pentru a forma margini sigilate pe măsură ce continuați până la capăt. Încheiați cu cusătura în jos.
Înveliți o tigaie cu amestecul de unt / ulei și așezați primul aluat rulat pe tigaie cu cusătura orientată în jos. Apoi periați ruloul peste tot cu amestecul de unt/ulei.
Repetați pașii de mai sus până când ați umplut tava pentru cookie-uri cu rolele, dar păstrați cel puțin o lățime a rolei între fiecare. Păstrați cel puțin 2 până la 3 inci între rulourile de pe foaia de copt pentru a asigura o rumenire uniformă.
Coaceți până se rumenesc, 40 până la 45 de minute, în funcție de cuptor. În timpul coacerii, ungeți de 4 până la 5 ori cu amestecul de unt/ulei.
Tăiați în bucăți cât este încă fierbinte, astfel încât crusta să nu se rupă.