Șofran Scallop Gratin
Nu puteți avea niciodată prea multe rețete de feluri de mâncare, așa că încercați șofranul Scallop Gratin. Această rețetă pescatariană servește 4 și costă $ 3.27 pe portie. O porție conține 351 calorii, 23g de proteine, și 18g de grăsime. Nu mulți oameni au făcut această rețetă, iar 1 ar spune că a lovit locul. Dacă aveți fire de șofran, unt, sare kosher și alte câteva ingrediente la îndemână, îl puteți face. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 50 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 58%. Acest scor este destul de bun. Încercați Brochettes scoică de mare cu portocaliu-șofran un, Conopidă umplută cu șofran și Mousse de scoici, și Gratin de conopidă, roșii, nuci de pin și șofran pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Preîncălziți broilerul. (Dacă este posibil, poziționați suportul pentru broiler la 3 inci de căldură.)
Amestecați pesmetul, 1 lingură de ulei de măsline, pătrunjelul și un vârf de sare într-un bol mic. Înmuiați șofranul într-un bol mic separat cu 1 lingură de apă.
Încălziți 1 lingură de ulei de măsline într-o tigaie mare antiaderentă (de preferință fontă) la foc mediu-mare.
Adăugați scoicile, condimentați cu sare și căutați până devin aurii, aproximativ 2 minute. Întoarceți și gătiți încă 1 minut; transferați pe o farfurie (nu ștergeți tigaia).
Încălziți restul de 1 lingură de ulei de măsline în tigaie.
Adăugați ceapa și morcovii, condimentați cu sare și gătiți până când ceapa este moale, aproximativ 4 minute.
Adăugați usturoiul și ardeiul și amestecați până la prăjit, aproximativ 1 minut.
Adăugați vinul, răzuiți bucățile rumenite și gătiți până când lichidul este aproape evaporat, aproximativ 1 minut. Se amestecă în 1 1/2 cani de apa, șofran și apă înmuiere,precum și orice sucuri din placa de scoici. Aduceți la foc mic și gătiți până când rămâne aproximativ 1/4 inch de lichid, 8 până la 10 minute. Se condimentează cu sare.
Scoateți tigaia de pe foc și amestecați untul până se topește. Întoarceți scoicile în tigaie, transferați-le la broiler și gătiți, rotind tigaia după cum este necesar, până când scoicile sunt ferme, 1 până la 2 minute.
Presărați scoicile cu amestecul de pesmet și continuați să se prăjească până se rumenesc, încă 1 până la 2 minute, rotindu-se după cum este necesar.
Vin recomandat: Chardonnay, Chenin Blanc, Pinot Noir
Chardonnay, Chenin Blanc și Pinot Noir sunt alegeri excelente pentru scoici. Chardonnay și chenin blanc sunt meciuri excelente pentru scoici la grătar sau arse. Dacă scoicile dvs. sunt asortate cu slănină sau alte cărnuri vindecate, încercați un pinot Noir ușor răcit. Zolo Unoaked Chardonnay cu un rating de 4.2 din 5 stele pare a fi un meci bun. Costă aproximativ 12 dolari pe sticlă.
![Zolo Unoaked Chardonnay]()
Zolo Unoaked Chardonnay
Situat la 3.000 de picioare ASL, combinația de zile calde și nopți reci creează vinuri cu maturitate excelentă și echilibru perfect. Acest Chardonnay concentrat pe fructe are arome de fructe tropicale, mere și piersici.