Înghețată de porumb dulce
Inghetata de porumb dulce este o reteta fara gluten cu 2 portii. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 17 g de proteine , 44 g de grăsimi și un total de 899 de calorii . Pentru 2,29 USD per porție , această rețetă acoperă 20% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. 1 persoană a considerat că această rețetă este aromată și satisfăcătoare. Poate fi savurat oricând, dar este deosebit de bun pentru vară . De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 3 ore și 20 de minute . Funcționează bine ca desert la preț accesibil. Această rețetă de la Foodnetwork necesită porumb, gălbenușuri de ou, zahăr și smântână. În general, această rețetă câștigă un scor imbunătățibil de 0% . Rețete similare includ Cum să faci înghețată fără aparat de înghețată , Brioșe de porumb cu porumb proaspăt și găluște de porumb, șapte și Cotija într-o supă de porumb cu nucă de cocos .
Instrucțiuni
Bateți porumbul, jumătate și jumătate, smântâna, zahărul și vanilia într-o cratiță medie și lăsați să fiarbă la foc mediu. Bateți ușor gălbenușurile într-un castron mediu. Bateți încet aproximativ 1/4 de cană de amestec cald de porumb în gălbenușurile de ou bătute, apoi turnați în cratiță și reveniți la foc mediu. Gatiti, amestecand continuu cu o lingura de lemn, pana cand amestecul se ingroasa si imbraca lingura, aproximativ 5 minute.
Transferați crema fierbinte într-un blender și bateți până se omogenizează (ține capacul de umplere ușor deschis pentru a lăsa aburul să scape). Strecurați crema printr-o sită cu ochiuri fine într-un castron mare; aruncați solidele. Amestecați des până când amestecul se răcește la temperatura camerei. Apăsați ușor folie de plastic direct pe suprafața cremei pentru a preveni formarea pielii. Se da la rece pana la rece, aproximativ 3 ore. (Pentru o răcire mai rapidă, puneți vasul cu cremă într-un castron cu apă cu gheață și amestecați până se răcește.)
Congelați crema rece într-un aparat de înghețată conform instrucțiunilor producătorului.
Transferați într-un recipient ermetic și congelați până la fermitate, 2 până la 3 ore.
Scoateți înghețata în boluri. Acoperiți cu porumb caramel sau un strop de bourbon, dacă doriți.