Zuppa de caracatiță și fasole Ceci cu Escarole, usturoi și ardei iute

Nu puteți avea niciodată prea multe rețete de garnitură, așa că încercați caracatița și Ceci Bean Zuppa cu Escarole, usturoi și ardei iute. O porție conține 193 calorii, 2G de proteine, și 18g de grăsime. Această rețetă servește 8. Pentru 65 de cenți pe porție, această rețetă acoperă 12% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă este plăcută de 1 gurmanzi și bucătari. Un amestec de frunze de dafin, coajă de lămâie, fasole ceci și o mână de alte ingrediente sunt tot ce trebuie pentru a face această rețetă atât de aromată. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. Este o opțiune bună dacă urmați un fără gluten și vegan dieta. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 77%. Acest scor este destul de bun. Încercați Escarole, trei fasole și supă de usturoi prăjită, Ceci Cu Usturoi Și Salvie, și Salată Italiană De Fasole Ceci pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Alegeți fasolea, îndepărtând orice bucăți și pietricele rupte și clătiți bine.
Se pune într-un castron, se adaugă apă pentru a acoperi generos și se lasă la macerat cel puțin 2 ore sau până peste noapte.
Scurgeți fasolea, puneți-o într-o oală și adăugați apă pentru a acoperi cu aproximativ 2 inci. Aduceți fasolea la fierbere la foc mare, reglați focul la foc mic și gătiți, neacoperit, timp de 1 până la 1 1/2 ore sau până se înmoaie. Se condimentează cu 1 linguriță de sare și se ia de pe foc.
Lăsați să se răcească complet, transferați fasolea și lichidul lor într-un recipient de depozitare și dați-le la frigider peste noapte.
Scurgeți fasolea, rezervându-le lichidul. Ar trebui să aveți 1 până la 2 căni de lichid și veți avea nevoie de 2 căni pentru această rețetă. Dacă aveți mai puțin de 2 căni, adăugați apă în lichidul de gătit pentru a-l aduce la 2 căni.
Într-o oală mare, cu fund greu, încălziți 1/3 cană de ulei de măsline la foc mediu. Se amestecă 3 căței de usturoi, fâșiile de coajă de lămâie, 1 frunză de dafin și 2 lingurițe de sare kosher și se fierbe, amestecând ocazional, timp de 3 minute, sau până când usturoiul începe să se înmoaie.
Adăugați caracatița, amestecați pentru a o acoperi cu ulei, apoi cântăriți-o cu o farfurie sau capac pentru a vă asigura că nu începe să plutească odată ce începe să-și elibereze apa. Acoperiți oala și reglați focul la foc mic. Caracatița ar trebui să înceapă să-și elibereze încet apa, creându-și propriul lichid de fierbere.
Gatiti aproximativ 30 de minute si verificati cat lichid de fiert este in oala. Dacă este de aproximativ 1 cană sau mai puțin (puțin probabil dacă utilizați o caracatiță întreagă nefiertă), adăugați 1 cană de apă. Verificați tandrețea și continuați să gătiți timp de 30 până la 50 de minute mai mult sau până când este aproape complet fraged. Caracatița va scădea dramatic în volum.
Scoateți vasul de pe foc și lăsați caracatița să se răcească în lichidul de fiert timp de 1 oră.
Între timp, aduceți la fiert o oală mare cu apă sărată.
Adăugați escarola și gătiți timp de aproximativ 3 minute, sau până se înmoaie.
Se scurge bine și când este suficient de rece pentru a se manipula, se toacă frunzele grosolan și se lasă deoparte.
Așezați o strecurătoare peste un castron mare. Odată ce caracatița s-a răcit timp de 1 oră, transferați-o în strecurătoare. Strecurați lichidul de fiert printr-o strecurătoare cu plasă fină într-un ulcior de măsurare.
Adăugați orice lichid suplimentar care s-a scurs din caracatiță în vas în lichidul de fiert. Veți avea nevoie de 1 cană pentru zuppa. Dați vasului folosit pentru a găti caracatița o spălare rapidă și readuceți-l în aragaz.
Transferați caracatița pe o tăietură mare. Începând din cel mai gros punct al tentaculului, feliați în bucăți groase de 1/4 inch, crescând grosimea pieselor pe măsură ce tentaculul devine mai îngust. Înjumătățiți capul, apoi tăiați-l în benzi de 1/4 inch. Pune deoparte.
Pentru a pregăti zuppa, încălziți restul de 1/3 cană de ulei de măsline în oala curățată la foc mediu.
Adăugați restul de 3 căței de usturoi, țelina, ardeii iute și frunza de dafin rămasă și amestecați bine. Se amestecă fasolea și lichidul de gătit rezervat. Se amestecă caracatița și lichidul de fierbere rezervat.
Se încălzește până se încălzește și apoi se gustă pentru condimentare, adăugând mai multă sare, dacă este necesar. Se amestecă escarola și se mai fierbe câteva minute.
Puneți supa în boluri încălzite. Completați fiecare porție cu un strop de ulei de măsline.
Retipărit cu permisiunea de la A16: Food + Wine de Nate Appleman și Shelley Lindgren, drepturi de autor 200
Publicat de Ten Speed Press.Sursă foto: Ed Anderson 2008