Ziti și vinete
Ziti și vinete durează aproximativ 1 oră și 15 minute de la început până la sfârșit. Această rețetă este pentru 6 persoane. Acest fel principal are 524 de calorii , 17 g de proteine și 12 g de grăsimi per porție. Pentru 1,51 USD per porție , această rețetă acoperă 22% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă de la Allrecipes are 12 fani. Dacă aveți la îndemână paste ziti, zahăr, vinete și alte câteva ingrediente, o puteți prepara. Este o rețetă accesibilă pentru fanii mâncării mediteraneene. Luând în considerare toți factorii, această rețetă obține un scor mediu de 60% , ceea ce este destul de bine. Dacă vă place această rețetă, aruncați o privire la aceste rețete similare: Ziti la cuptor cu ricotta și cârnați italieni , Ziti la cuptor și Caserolă de ziti la cuptor .
Instrucțiuni
Încălziți uleiul de măsline într-o tigaie la foc mediu și gătiți vinetele aproximativ 10 minute. Adăugați roșiile, busuiocul, piperul și zahărul. Fierbeți la foc mic, amestecând ocazional, timp de 45 de minute.
Amestecați ardeii roșii copți în tigaie cu amestecul de vinete. Continuați să gătiți până când vinetele au consistența restului sosului.
Aduceți la fierbere o oală mare cu apă ușor sărată.
Puneți pastele ziti în oală, gătiți-le 9-11 minute, până sunt al dente, și scurgeți-le.
Serviți sosul de vinete și roșii peste ziti fiert.
Preîncălziți cuptorul la 190 grade Celsius. Deschideți lipiile și ungeți-le uniform cu unt.
Presărați cu parmezan și asezonați cu boia de ardei, sare și piper. Îmi place să presărez ușor boia de ardei pe fiecare bucată.
Încălziți lipiile în cuptorul preîncălzit până se rumenesc, aproximativ 6 minute. Folosiți-le pentru a aduna sosul de vinete sau le puteți consuma separat.