Ziti cu sos Gazpacho la grătar și cârnați
Nu puteți avea niciodată prea multe rețete de feluri principale, așa că încercați Ziti cu sos Gazpacho la grătar și cârnați. Pentru $6.65 pe portie, această rețetă acoperă 54% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă servește 4. O porție conține 1458 calorii, 48G de proteine, și 90g de grăsime. Dacă aveți la îndemână ulei de măsline, dovlecei, busuioc și alte câteva ingrediente, îl puteți face. De la preparare la farfurie, această rețetă ia în jur 1 oră. Această rețetă de la Epicurious are 1 fani. Această rețetă este tipică bucătăriei mediteraneene. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 85%. Acest scor este extraordinar. Încercați Hrănirea prietenilor: friptură de flanc la grătar cu sos Gazpacho, Ziti cu o oală cu cârnați, și Ziti la cuptor cu cârnați pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Se amestecă câte 1 linguriță de sare și piper în 6 linguri de ulei.
Aruncați roșiile cu 1 lingură de ulei condimentat, apoi faceți-lcitiți pe frigarui.
Tăiați fundul și vârfurile de ardei grași, apoi înjumătățiți ardeii pe lungime.
Sferturi de ceapă pe lungime, lăsând capetele rădăcinii intacte.
Ungeți generos ceapa, ardeii și dovleceii cu puțin ulei condimentat.
Puneți usturoiul pe un strat dublu de folie și stropiți cu puțin ulei condimentat, apoi înfășurați bine în folie, răsucind pentru a sigila.
Puneți legumele pe o tavă mare.
Ungeți cârnații ușor cu puțin ulei condimentat și puneți-l pe o farfurie.
Pregătiți grătarul pentru gătit la căldură directă pe cărbune mediu-fierbinte (căldură medie-mare pentru gaz). Legume la grătar, usturoi și cârnați, în loturi, dacă este necesar, acoperite numai dacă se folosește un grătar pe gaz, întorcându-se Ocazional (Frecvent pentru usturoi), până când roșiile sunt carbonizate și ușor ofilite, 3 până la 5 minute; ardeii grași sunt înnegriți în pete, 8 până la 10 minute; ceapa și dovleceii sunt fragede, 8 până la 12 minute; usturoiul este înmuiat și caramelizat în pete, aproximativ 10 minute; cârnații sunt rumeniți și fierți cu aluat, 12 până la 15 minute.
Transferați ca gătit într-un platou (sau platouri) și păstrați-l cald, acoperit.
Cojiți ardeii. Se toacă grosier 2 jumătăți de ardei gras și 2 jumătăți de dovlecei și se transferă într-un blender.
Adăugați usturoi, 4 bucăți de ceapă, oțet, zahăr, 3/4 linguriță de sare, 1/2 linguriță de piper, jumătate de roșii și restul de 1/4 cană de ulei și pur și simplu până când este cât mai neted posibil.
Transferați roșiile rămase într-un castron mare de servire și păstrați-le calde, acoperite. Se toacă ardeii rămași, ceapa și dovleceii și se adaugă la roșii.
Între timp, gătiți ziti într-o oală de paste cu apă sărată clocotită (3 linguri de sare pentru 6 litri de apă) până la al dente.
Se scurge într-o strecurătoare, apoi se adaugă la legumele la grătar și se aruncă cu sos.
Se presară cu ierburi și brânză, apoi se servește cu cârnați.
Dacă nu puteți face grătar în aer liber, fierbeți legumele (tăiați fiecare ceapă în 6 pene) în tigăi mari de copt grele, căptușite cu folie, la 4 până la 6 inci de căldură, întorcându-se ocazional. Fierbeți cârnații pe raftul unei tigaie pentru pui. Timpurile pot varia de la rețeta de mai sus.