Vinete marocane cu iaurt Tahini
Vinetele marocane cu iaurt Tahini ar putea fi doar garnitura pe care o căutați. Această rețetă face 10 porții cu 414 calorii, 10g de proteine, și 23g de grăsime fiecare. Pentru $1.74 pe portie, această rețetă acoperă 19% necesarul zilnic de vitamine și minerale. 1 persoană a încercat și i-a plăcut această rețetă. Este o opțiune bună dacă urmați un vegetarian dieta. Mergeți la magazin și ridicați roșii, pătrunjel, ulei de măsline și alte câteva lucruri pentru a le face astăzi. De la preparare la farfurie, această rețetă ia în jur 2 ore. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 73%. Acest scor este destul de bun. Încercați Vinete (Vinete) Cu Sos De Iaurt Tahini, Vinete prăjite și dovlecei de nucă cu sos Tahini-iaurt, și Vinete la grătar Naan se înfășoară cu pansament Tahini-iaurt pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Preîncălziți cuptorul la 177°.
Pătrundeți pielea vinetelor cu o furculiță mare de bucătărie.
Așezați într-un vas rezistent la cuptor și coaceți timp de 1 oră până când vinetele sunt fragede și pe cale să se prăbușească. Feliați vinetele pe jumătate pe lungime și lăsați să se răcească. Folosind o lingură mare, scoateți pulpa, apoi tocați-o. (Dacă este excesiv de rău, îndepărtați o parte din semințe.) Pune deoparte.
Încălziți uleiul într-o tigaie mare nereactivă la foc mediu.
Se adauga usturoiul si saut pana devin aurii, aproximativ 1 minut.
Adăugați roșiile și piperul prăjit. Se condimentează cu sare și piper. Aduceți la foc mic și gătiți timp de 10 minute.
Adăugați pulpa de vinete și chimenul. Gatiti inca 20 de minute, amestecand ocazional pana cand cea mai mare parte a sucului s-a evaporat, dar amestecul este inca umed.
Se adaugă sucul de lămâie și se lasă deoparte.
Pregătiți sosul de iaurt: pulsați tahini și usturoiul într-un robot de bucătărie până se omogenizează.
Adăugați ingredientele rămase și pulsați până se amestecă.
Pentru a pregăti pitas, folosiți foarfece pentru a tăia cu atenție marginile fiecărei pita. Trageți cele două straturi și tăiați fiecare strat în 8 pene. Prăjiți pene într-un cuptor de broiler sau prăjitor de pâine.
Serviți vinetele și sosul cu pene calde de pita și o varietate de măsline vindecate cu ulei. Acest fel de mâncare poate fi servit ca gustare cu băuturi sau ca prim fel.