Vinete cu sos de zară
Nevoie de o garnitură fără gluten, primară și vegetariană? Vinetele cu sos de zară ar putea fi o rețetă extraordinară de încercat. Această rețetă servește 4. Pentru $1.5 pe portie, această rețetă acoperă 13% necesarul zilnic de vitamine și minerale. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 7g de proteine, 8g de grăsime, și un total de 200 de calorii. 1 persoană a considerat că această rețetă este aromată și satisfăcătoare. Mergeți la magazin și ridicați zară, sare, iaurt grecesc și alte câteva lucruri pentru a-l face astăzi. De la preparare la farfurie, această rețetă ia în jur 45 minute. Cu o lingură scor de 61%, acest fel de mâncare este solid. Rețete similare sunt Vinete Cu Sos De Zară, Cele mai pufoase clătite cu zară cu sos de zară, și Vinete prăjite cu sos de zară.
Instrucțiuni
Preîncălziți cuptorul la 200 F.
Tăiați vinetele pe jumătate pe lungime,tăind direct prin tulpina verde (tulpina este pentru aspect; nu-l mânca). Folosiți un cuțit mic ascuțit pentru a face trei sau patruincizii paralele în partea tăiată a fiecărei jumătăți de vinete, fărătăierea pe piele. Repetați la un unghi de 45 de grade pentru a obțineun model în formă de diamant.
Așezați jumătățile de vinete, tăiate în sus, pe o foaie de copt căptușităcu hârtie pergament.
Periați—le cu ulei de măsline-continuați să vă spălați până când tot uleiul a fost absorbit de carne.
Se presară cu frunzele de cimbru de lămâie și puțină sare și piper.Prăjiți timp de 35 până la 40 de minute, moment în care carnea ar trebui să fiemoale, aromat și frumos rumenit.
Scoateți din cuptor șilăsați să se răcească complet.
În timp ce vinetele sunt în cuptor, tăiați rodiadouă orizontal. Țineți o jumătate peste un castron, cu partea tăiatăîmpotriva palmei și folosiți partea din spate a unei linguri de lemn sau a unui știft de rulare pentru a bate ușor pe pielea de rodie. Continuați să mâncați cu putere crescândă până când semințele încep să iasă în mod natural și să cadă printre degete în castron. Odată ce toate sunt acolo, treceți prin semințe pentru a îndepărta orice bucăți de piele albă sau membrană.
Bateți împreună toate ingredientele. Gustpentru condimente, apoi păstrați la rece până când este nevoie.
Pentru a servi, puneți o lingură de sos de zară peste vinetăjalve fără a acoperi tulpinile.
Presărați za ' atar și o mulțime desemințe de rodie deasupra și garnisiți cu cimbru de lămâie. Terminațicu un strop de ulei de măsline.
Retipărit cu permisiunea Plenty De Yotam Ottolenghi, (C) 2011 Chronicle Books