Vacanță De Mere-Stafide Challah
Holiday Apple-Raisin Challah ar putea fi doar pâinea pe care o căutați. O porție conține 351 calorii, 8g de proteine, și 13g de grăsime. Această rețetă fără lactate și vegetariană servește 16 și costă 37 de cenți pe porție. Un amestec de drojdie, miere, ulei vegetal și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de gustoasă. Acesta va fi un hit la dvs Hanuka eveniment. Această rețetă este tipică bucătăriei evreiești. Această rețetă este plăcută de 1 gurmanzi și bucătari. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 4 ore. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 34%. Acest scor nu este atât de uimitor. Rețete similare includ Scorțișoară Stafide Challah, Vacanță Challah Pâine Prăjită Franceză, și Gemuri De Vacanță / Gem De Stafide De Afine.
Instrucțiuni
Combinați 1/2 cană de apă caldă, drojdia și 1 lingură de zahăr într-un castron mic. Se amestecă până se dizolvă drojdia.
Lăsați—l să se activeze timp de 10 minute-amestecul ar trebui să arate spumos.
În vasul mare al unui mixer în picioare cu accesoriul cu palete sau cu un mixer de mână, bateți ouăle la viteză medie până se omogenizează.
Adăugați uleiul, sarea și restul de 3/4 cană de zahăr. Bateți până la culoare palidă, aproximativ 4 minute. Bateți în 2/3 cană de apă, apoi adăugați amestecul de drojdie. Bateți în făină 1 cană odată.
Întoarceți aluatul pe o suprafață făinoasă și frământați timp de 2 minute (sau folosiți cârligul de aluat pe mixer timp de 1 minut la viteză mică).
Puneți aluatul într-un bol ușor uns și întoarceți-l la strat. Acoperiți cu folie de plastic și un prosop de bucătărie și puneți-l într-un colț cald al bucătăriei pentru a se ridica. Îmi place să folosesc cuptorul (neîncălzit) cu becul aprins. Vrei ca aluatul să-și dubleze dimensiunea, ceea ce durează doar aproximativ o oră.
Puneți aluatul, împachetați cu folie de plastic și un prosop de bucătărie și lăsați aluatul să crească timp de 30 de minute. Nu se va dubla în acest timp, dar se va umfla.
Între timp, faceți umplutura: într-un castron mic, aruncați merele cu stafidele, sucul de lămâie, mierea și scorțișoara.
Lăsați să stea 20 de minute, apoi scurgeți orice lichid.
Întoarceți aluatul pe o suprafață ușor făinată și împărțiți-l în jumătate. Împărțiți fiecare jumătate în trei părți egale, pentru un total de șase bucăți.
Rulați fiecare piesă pentru a forma o șuviță de 12 inci, apoi bateți fiecare șuviță în jos într-o formă dreptunghiulară plană. Puneți un pic de amestec de mere în centrul fiecărui dreptunghi, apoi pliați aluatul peste umplutură, rulați într-o frânghie de 15 inci și strângeți capetele strâns.
Formați pâinile: puneți trei "frânghii" umplute cu mere pe fiecare foaie de copt. Împletiți frânghiile împreună (pliați frânghia dreaptă peste centru, apoi pliați frânghia stângă peste centru, repetați). Ciupiți în partea de jos. Repetați cu cealaltă pâine. Acoperiți pâinile cu prosoape de bucătărie și lăsați să crească timp de 45 de minute.
Preîncălziți cuptorul la 400 F și setați un suport în poziția de mijloc.
Bateți gălbenușul de ou cu 1 lingură de apă și periați peste vârfurile pâinilor.
Coaceți timp de 10 minute, apoi reduceți focul la 350 F și coaceți până când crustele se rumenesc și pâinea este umflată și ușoară, încă 30 de minute.
Transferați pâinile într-un raft și lăsați să se răcească timp de 30 de minute înainte de servire.
Retipărit din cartea de bucate a iubitorului de mere de Amy Traverso. Drepturi de autor 2011 de Amy Traverso; fotografii 2011 de Squire Fox. Folosit cu permisiunea editorului, W. W. Norton & Company, Inc.